Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 51χρονου που γύριζε βίντεο πορνό με ανήλικες

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 51χρονου, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.  Υπενθυμίζεται ότι με ψευδή και παραπλανητικά μέσα σε βάρος ανήλικων κοριτσιών και ενήλικων γυναικών, πραγματοποιούσε λήψεις βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος πορνογραφικού υλικού.

Eίχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, πρωινές ώρες της 04-12-2014, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, για «Πορνογραφία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια».

Προηγήθηκε ταυτοποίηση του δράστη και σχηματισμός δικογραφίας από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Ιουλίου του 2013, ο τότε 50χρονος άνδρας με απατηλά μέσα και ψευδή στοιχεία, πραγματοποιούσε λήψη βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο διαμέρισμά του, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Ειδικότερα, ο δράστης προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων, υποσχόταν σε ανήλικα κορίτσια την επαγγελματική ανέλιξή τους στο χώρο του μόντελινγκ, ενώ προβάλλοντας ψευδώς ισχυρά οικονομικά κίνητρα, τα έπειθε να φωτογραφίζονται και να συμμετέχουν σε βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. Το συγκεκριμένο υλικό το διέθετε ακολούθως σε ηλεκτρονικό πορνογραφικό περιοδικό (ιστοσελίδα), έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Από τη διενεργούμενη αστυνομική έρευνα μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, κατά τη δεκαετία 2003-2013, απέκτησε από την παραγωγή-δημοσίευση πορνογραφικού υλικού και διαχειρίστηκε χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους 2.700.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:

1) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο του Χρήστου και της Βαρβάρας, γεν. 1963 στη Θεσσαλονίκη

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 13-03-2018, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310-388372, 2310-388373 και 2310-388456. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.