Θεσσαλονίκη: Στις 8 Μαρτίου ο αγώνας δρόμου «Run Together»

Σε ζευγάρια καλούνται να τρέξουν οι Θεσσαλονικείς, με τον φίλο τους, το ταίρι τους ή το παιδί τους, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Run Together», που θα πραγματοποιηθεί για τη στήριξη του «Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους», την Κυριακή 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο αγώνας «Run Together», όπως αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου,  γίνεται για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και στόχος δεν είναι ο χρόνος τερματισμού ή οι επιδόσεις των αθλητών, αλλά οι συμμετέχοντες να τρέξουν σε ζευγάρια και να διασκεδάσουν.

Το «Run Together Thessaloniki 2020» θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΔΕΘ – HELEXPO. «Στηρίζουμε αθλητικά γεγονότα, θέλουμε να είμαστε παρόντες στην κοινωνία. Με χαρά φιλοξενούμε τη διοργάνωση», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΘ- HELEXPO Τάσος Τζήκας.

«Η διοργάνωση θα γίνει θεσμός. Δεν ταλαιπωρούνται καθόλου ούτε οι πολίτες, ούτε η αγορά και τα καταστήματα, ενώ ο χώρος είναι ιδανικός για να τρέξουν τα ζευγάρια. Ο σκοπός συμμετοχής είναι σημαντικός καθώς θα στηριχθεί και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών», τόνισε, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης.

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ακόμη το «παρών» -μεταξύ άλλων- ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του δήμου Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΔΕΘ για την παραχώρηση του χώρου, ενώ μίλησε και για την ανάγκη να στηριχθεί ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών Ραμπέα Ιατρίδου, η οποία κάλεσε τις γυναίκες αθλήτριες να συμμετάσχουν δεδομένου ότι ο αγώνας θα γίνει την Ημέρα της Γυναίκας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην περσινή (πρώτη) διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, που έτρεξαν σε ζευγάρια και στήριξαν το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», ενώ ο φετινός στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων. Το κόστος για τη συμμετοχή στον αγώνα ανέρχεται στα 5 ευρώ το άτομο και στην τιμή περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- ηλεκτρική χρονομέτρηση και μετάλλιο, ενώ για τους γονείς που επιθυμούν να τρέξουν έχει προβλεφθεί δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί από τη νότια πύλη της ΔΕΘ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε τρεις διαδρομές: των 3χλμ, των 6χλμ και των 9χλμ.