Θεσσαλονίκη: Συναυλία οικονομικής στήριξης για το πάρκο Τσέπης

Η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου δραστηριοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια στον ομώνυμο δρόμο και στα πέριξ αυτού, αναπτύσσοντας διάφορες πολιτιστικές δράσεις στον δημόσιο χώρο όπως είναι το Δείπνο της Άνοιξης. Με τις δράσεις αυτές, η ομάδα αυτή θέλει να συμβάλει στην καλλιέργεια της ταυτότητας της Γειτονιάς  και στην εμπέδωση μιας περισσότερο συμμετοχικής κουλτούρας που αφορά το δικαίωμά μας στην πόλη.

Πριν από ένα χρόνο υιοθετήσαν την ιδέα να δημιουργήσουν το πρώτο Πάρκο Τσέπης της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στο εγκαταλελειμμένο οικόπεδο που βρίσκεται στην γωνία της οδού Αγαπηνού με Ιωάννου Μιχαήλ. Μέχρι τώρα έχουν ακολουθήσει συγκεκριμένα και μεθοδολογικά βήματα για την δημιουργία ενός τόπου που αφορά όλη την Γειτονιά. Μέσω εργαστηρίων, εκθέσεων, εκστρατειών ενημέρωσης και κυρίως ανοιχτών συνελεύσεων, στη βάση της ισότητας, της αλληλεγγύης και της οριζόντιας λειτουργίας, δημιουργήθηκε από κοινού ένα σημείο αναφοράς από και για την Γειτονιά, ένας χώρος συνάθροισης, ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών. Από τον προηγούμενο Δεκέμβριο έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, μετατρέποντας σταδιακά έναν ξεχασμένο χώρο σε πάρκο.

Για μία κοινή προσπάθεια που αφορά την αναβάθμιση της ζωής μας, πέρα από κάθε είδους επιβαλλόμενους διαχωρισμούς, γίνεται προσπάθεια με όλα τα μέσα, ακολουθώντας τις αρχές της αυτο-οργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης, θέλοντας να φανεί έμπρακτα ότι η οργάνωση των από-τα-κάτω μπορεί να λειτουργήσει με πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο ενάντια στην απομόνωση της κρίσης.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για το Πάρκο Τσέπης στις 15 Μαρτίου, στον πολυχώρο WE, 3ης Σεπτεμβρίου 20, καθώς η συμμετοχή και η συνδρομή όλων μας είναι το μοναδικό θεμέλιο στήριξης και ενθάρρυνσης για την συνέχιση του εγχειρήματος. Γίνε και εσύ συμπαραγωγός στην προσπάθεια αυτή.

Με την συμμετοχή των Κακό ΣυναπάντημαΜπάμπη Μπατμανίδη & The Bulguns

Είσοδος: 6 Ευρώ (με μπύρα)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30

Έναρξη Προπώλησης: 1 Μαρτίου 2018
Σημεία Προπώλησης: Seven Film GalleryAΖΑ Cinema ClubΑκυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο – ΚαφέΗλιοτρόπιο ΚαφέΖώγια – Βιβλίο Τσάι Και ΣυμπάθειαLotus Record Shop και Stereodisc.