Θεσσαλονίκη: Συναυλία στην αποβάθρα του σταθμού «Παπάφη»

Σε έναν από τους σταθμούς που βρίσκονται κατασκευαστικά σε τελικό στάδιο, σε αυτόν της Παπάφη, η Αττικό Μετρό Α.Ε., υποδεχόμενη την φετινή 82η ΔΕΘ, διοργανώνει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία θα διεξαχθεί στο τρίτο επίπεδο του σταθμού έτσι ώστε το κοινό της εκδήλωσης να έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την κεντρική αποβάθρα του σταθμού και τις δίδυμες σήραγγες.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης προχωρεί με γοργούς ρυθμούς και για πρώτη φορά βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης. Σήμερα έχει διανοιχθεί το σύνολο (100%) των σηράγγων της Βασικής Γραμμής του έργου. Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται τα έργα πολιτικού μηχανικού (80%), τα αρχιτεκτονικά τελειώματα στους σταθμούς (35%), ενώ έχει ξεκινήσει και η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (6%).

Στο πλαίσιο της διαδικασίας προμήθειας του τροχαίου υλικού, έχει σταλεί από την Ιταλική εταιρεία που συμμετέχει στην ανάδοχο κοινοπραξία του έργου και εκτίθεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το πρώτο αυτόματο, χωρίς μηχανοδηγό, βαγόνι του Μετρό Θεσσαλονίκης. Στο ειδικά διαμορφωμένο βαγόνι στη ΔΕΘ θα βρίσκονται, κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, μηχανικοί και στελέχη της εταιρείας που θα ενημερώνουν τους πολίτες, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο οπτικοακουστικό και ενημερωτικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, έντυπο φυλλάδιο) για την πρόοδο του έργου του Μετρό.