Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

«Θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων ,αλλά θα πρέπει και όλοι να επιδείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στην πόλη» δήλωσε η αντιπεριφειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενη στις προσπάθειες που έγιναν στις αρχές του μήνα, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, γνωστοποίησε ότι απομακρύνθηκαν εκατοντάδες διαφημιστικές πινακίδες και αεροπανό από την περιφερειακή οδό, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και τη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής προς το αεροδρόμιο. Παράλληλα, τα συνεργεία απομάκρυναν πινακίδες που προϋπήρχαν στη βάση κάθε κολώνας, κλαδιά, πεσμένα δέντρα και άλλα αντικείμενα.

«Τα συνεργεία μάζευαν ένα φορτηγό υλικά από κάθε κολώνα. Οι πινακίδες κατέβηκαν, όμως είδα με πόνο ψυχής ότι ξαναμπήκαν από συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο. Τα πρόστιμα είναι 700 ευρώ για κάθε πινακίδα και ζήτησα να αυξηθεί το ποσό του προστίμου, ώστε να συμμορφωθούν οι παραβάτες. Αύριο θα ξαναβγεί συνεργείο, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να φωτογραφήσει τα σημεία και να κατεβάσει τις πινακίδες. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε οι 35 πινακίδες που μπήκαν τώρα να μη γίνουν 100», τόνισε η κ. Πατουλίδου. ο τρόπος λειτουργίας του.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ