Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη με 18 κιλά κάνναβη που διακινούσε διά αλληλογραφίας

Διακινητής ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατείχε περισσότερα από 18 κιλά κάνναβης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φάκελοι, γραμματόσημα, αυτοκόλλητα και άλλα είδη αλληλογραφίας με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων στην ελληνική επικράτεια και σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για έναν 30χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, κατασχέθηκαν από την κατοχή του συλληφθέντα και από δύο οικίες που βρίσκονται σε ανατολική Θεσσαλονίκη και κέντρο πόλης:

  • Δέματα, μικροδέματα και ταχυδρομικοί φάκελοι που περιείχαν συνολικά 18 κιλά και 150,8 γραμμάρια κάνναβης.
  • 92 γραμματόσημα και πλήθος φακέλων που χρησιμοποιούσε με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης σε έτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • 23 αυτοκόλλητα με στοιχεία ατόμων και ταχυδρομικών προορισμών σε Ελλάδα και εξωτερικό,
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • 6 μηχανήματα θερμοκόλλησης και
  • το χρηματικό ποσό των 1.285 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη επίσης ένας 25χρονος, καθώς από την κατοχή του και την οικία του, κατασχέθηκαν δύο μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 7,8 γραμμαρίων, ένα εκ των οποίων αγόρασε από τον 30χρονο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.