Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη διακινητής που μετέφερε 90 πρόσφυγες σε κοντέινερ φορτηγού (φωτο)

Στοιβαγμένοι σε ένα κοντέινερ φορτηγού εντοπίστηκαν 90 πρόσφυγες χτες το πρωί στην περιοχή της Σίνδου έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

Ο οδηγός του οχήματος, ένας 55χρονος Έλληνας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και παράνομης εισόδου στη Χώρα.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου των αστυνομικών σε συγκεκριμένο σημείο του οχήματος (στο ύψος της εργαλειοθήκης), υπήρχε αυτοσχέδια είσοδος (κρύπτη) που οδηγούσε  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κοντέινερ. Σημειώνεται ότι ο αερισμός στο χώρο όπου βρίσκονταν οι διακινούμενοι ήταν μη επαρκής με αποτέλεσμα αρκετοί από τους πρόσφυγες που εντοπίστηκαν να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Μεταξύ των 90 ατόμων που εντοπίστηκαν ήταν και 21 παιδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι περισσότεροι κατάγονται από το Ιράκ ενώ υπήρχαν άτομα από το Ιράν, την Ερυθραία, το Κογκό την Αιθιοπία και την Τουρκία.

Σύμφωνα με την αστυνομία όλοι είχαν εισέλθει στην Ελλάδα  από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, ενώ ο καθένας κατέβαλε σε συνεργό του συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ έχοντας ως τελικό προορισμό της Αθήνα.