Θεσσαλονίκη: Τα σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Αττικής

Είδη πρώτης ανάγκης για όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική συγκεντρώνουν δήμοι της Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και άλλοι φορείς.

Αναλυτικά τα σημεία συγκέντρωσης:

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από το Λευκό Πύργο), από σήμερα, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και από τις 8.30’ το πρωί μέχρι τις 21.00’.

Εκεί θα μπορούν όσοι πολίτες το επιθυμούν να προσφέρουν συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς. Συγκεκριμένα τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι: νερά και χυμοί, γάλα (συντήρησης εκτός ψυγείου), μπάρες δημητριακών, κράκερ, μπισκότα, κονσέρβες, αφυδατωμένα ζυμαρικά, γάζες, Betadine και Fucidin, κολλύρια, μωρομάντηλα, φυσιολογικοί οροί, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα, καθώς και οποιοδήποτε είδος λευκού θερινού ενδύματος και σανδάλια (σαγιονάρες).

Επίσης, μεθαύριο Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, παλιά δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης), διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία από τις 10.00’ το πρωί έως τις 13.00’, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι πολίτες το επιθυμούν, με ελεύθερη στάθμευση στο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου της Περιφέρειας.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00, θα συγκεντρωθούν στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα.

Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Από σήμερα, Τετάρτη, από τις 09.00 έως τις 21.00, οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να τα παραδίδουν σε δύο σημεία του δήμου, είτε στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη (στο φυλάκιο), είτε στο Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7, περιοχή Κρυονερίου).

Όπως σημειώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, στην οποία ανήκει η σχετική πρωτοβουλία, κατά την παράδοση θα χορηγείται αναλυτικό πιστοποιητικό παράδοσης- παραλαβής που θα διασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια της διαδικασίας.

Έπειτα από επικοινωνία με τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα παρακάτω είδη: Γάζες, Βetadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά.), παιδικές τροφές.

Παράλληλα, με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και την άμεση κινητοποίηση του αντιδημάρχου Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρου Σιμητόπουλου, έχει ήδη διατεθεί ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις άνδρες της Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ., το οποίο βρίσκεται ήδη καθοδόν προς την Αττική, ενώ σε επιφυλακή για να ξεκινήσουν με το πρώτο σήμα, βρίσκονται δύο βυτιοφόρα με προσωπικό τεσσάρων ατόμων.

Δήμος Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά, το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων, το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ συμμετέχουν ενεργά στη στήριξη των πληγέντων πυροπαθών της Αττικής, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης που σύμφωνα με την λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, περιλαμβάνει:

 • Εμφιαλωμένα νερά, χυμούς
 • τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
 • γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ
 • γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα

τα οποία θα σταλούν στους πληγέντες Δήμους για να διανεμηθούν καταλλήλως.

Επίσης όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις προβολές του θερινού κινηματογράφου του Δήμου μας μέχρι και την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018, θα συμπεριληφθούν στην αποστολή συμπαράστασης.

Σημεία συγκέντρωσης ορίζονται τα παρακάτω:

 • Κεντρικό κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Λήμνου 2, Νικόπολη
 • παιδικοί σταθμοί του Δήμου σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
 • Κοινωνικό Παντοπωλείο, 28ης Οκτωβρίου 152 & Γ. Ρίτσου
 • ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, οδός Τζαβέλα 12
 • ΚΑΠΗ Ευκαρπίας, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 15
 • Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη
 • Θερινός Κινηματογράφος Τζένη Καρέζη, Μαυρομιχάλη & Φιλίππου, Πολίχνη

Ώρες συγκέντρωσης τροφίμων: 08.00 – 14.00

Πληροφορίες: 2310 020160

Δήμος Δέλτα

Οι πολίτες του Δήμου Δέλτα μπορούν να φέρνουν στα Δημοτικά Καταστήματα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και στη Σίνδο στο ΚΕΠ, από σήμερα, Τετάρτη τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης:

Εμφιαλωμένα νερά

Χυμούς

Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Δήμος Ωραιοκάστρου

Τα είδη προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ωραιοκάστρου σήμερα, Τετάρτη 25 Ιουλίου και Πέμπτη 26 Ιουλίου από τις 08.30 έως τις 15.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2313304030

Δήμος Λαγκαδά

Από σήμερα, Τετάρτη 25 Ιουλίου και κατά τις ώρες 9:00 – 14:00, συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη βρεφικής φροντίδας, εμφιαλωμένα νερά και φάρμακα στα παρακάτω σημεία του Δήμου Λαγκαδά:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ (ΔΕ ΛΑΓΚΑΔΑ)

 • Δημαρχείο (Ισόγειο), τηλέφωνο: 23943 30294
 • ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΥΚΠΑΑΠ, ΤΜ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, 3ος όροφος), Τηλέφωνο: 2394 0 20843
 • ΚΕΠ ΛΑΓΚΑΔΑ, τηλέφωνο: 23943 30630
 1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ (ΔΕ ΑΣΣΗΡΟΥ)

Τηλέφωνο: 23943 30002

 1. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΣΣΑΣ (ΔΕ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ)

Τηλέφωνο: 23943 30135

 1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ (ΔΕ ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ)

Τηλέφωνο: 23933 30233

 1. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ (ΔΕ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ)

Τηλέφωνο: 23943 30381

 1. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΠΟΛΗΣ (ΔΕ ΛΑΧΑΝΑ)

Τηλέφωνο: 23943 30423

 1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ (ΔΕ ΣΟΧΟΥ)

Τηλέφωνο: 23953 30148

Δήμος Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού, εκτός της αναβολής των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουλίου, προβαίνει και στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για να αποστείλει άμεσα στους πυροπαθείς, καθορίζοντας τρεις χώρους παραλαβής.

 • Στο χώρο που στεγάζονται οι Κοινωνικές Δομές «Κοινωνικό Παντοπωλείου-Παροχή Συσσιτίου & Κοινωνικό Φαρμακείο» (21ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας, τηλ.επικοινωνίας 23920 27168)
 • Στη χώρο της «Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας» στο κτίριο της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης (τηλ. επικοινωνίας 23923 30368)
 • Στο χώρο του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο κτίριο του ΚΑΠΗ Επανομής (τηλ. επικοινωνίας 23920 44000)».

Συμπάσχοντας με τους πληγέντες που βιώνουν δραματικές ώρες μετά τη φονική μανία των πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, η συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού στο 3ήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε, αποτελεί καθήκον και τον ελάχιστο φόρο τιμής που μπορεί να αποδοθεί στα θύματα της πύρινης λαίλαπας, σε μία τραγωδία ανείπωτη, που δύσκολα συλλαμβάνει ανθρώπου νους.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στα πλαίσια των Μηχανιώτικων 2018, την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Παράλληλα, ο Δήμος Θερμαϊκού, με ανοιχτές ακόμα τις πληγές του μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2016, εξακολουθώντας να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου του 2018, αντιλαμβάνεται πλήρως τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περιοχές της Αττικής και τη συμφορά που χτύπησε την πόρτα τους. Ως εκ τούτου, άμεσα ανταποκρινόμενος στην έκκληση για παροχή βοήθειας, μέσω της ομάδας εθελοντών του και του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) έχει ήδη αποστείλει ανάλογο υλικό προς τους πληγέντες, ενώ έχει δηλώσει και την πρόθεσή του για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε τρεις χώρους του.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα ανθρωπιάς προς όλα τα μέλη της απευθύνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) με αφορμή την τραγωδία στην ανατολική Αττική. Με ανακοίνωσή της η ΕΑΥΘ καλεί όσους αστυνομικούς έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα μεταφερθούν στη πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται καθημερινά από τις 10.00 έως τις 15.00 μέχρι την Παρασκευή, στα γραφεία της Ένωσης (Αριστοτέλους 12). Όσοι θέλουν να συνδράμουν στην πρωτοβουλία της Ένωσης μπορούν να προσέρχονται απευθείας στα γραφεία, και για τυχόν απορίες να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310/525510.