Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο αντιπρύτανης του ΑΤΕΙΘ για την κακουργηματική δίωξη σε βάρος του

“Δεν υφίσταται καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις, για τις οποίες διενεργείται ανακριτική έρευνα μετά από ανυπόστατες καταγγελίες”, τονίζει ο αντιπρύτανης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, για την εις βάρος του ποινική δίωξη, για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία, που ασκήθηκε κατά παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών, Αχιλλέα Ζήση.

“Τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα περί εναντίον μου δίωξης είναι προϊόν κατασκευασμένων εκδικητικών καταγγελιών απομακρυθέντος τέως διοικητικού παράγοντα του ΑΤΕΙΘ και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δεν υφίσταται καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις για τις οποίες διενεργείται ανακριτική έρευνα μετά  από ανυπόστατες καταγγελίες. Η σκόπιμη δημοσίευση της τυπικά ασκηθείσας δίωξης την παρούσα χρονική στιγμή εξυπηρετεί στην άσκηση πίεσης προς τις δικαστικές αρχές και αποσκοπεί ευθέως στην ηθική και υπηρεσιακή εξόντωσή μου μέσω της συκοφαντικής αναπαραγωγής ψευδών καταγγελιών. Δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο περί των κατηγοριών και η εναντίον μου ενέργεια είναι αυθαίρετη και νομικά αβάσιμη, αποσκοπεί δε στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών  σκοπιμοτήτων”, αναφέρει ο κ. Βαρσαμίδης στη δήλωσή του.

Η δίωξη κατά του κ. Βαρσαμίδη αφορά την περίοδο 2012-2017, διάστημα κατά το οποίο κατείχε το αξίωμα του προέδρου του Ιδρύματος, ενώ συνδέεται με έρευνα για συνεχείς απουσίες υπαλλήλων του ΑΤΕΙ-Θ από την εργασία τους, που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), κατόπιν σχετικών καταγγελιών.

AΠΕ