Θεσσαλονίκη: Τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό επισκέφθηκε η Λ. Κονιόρδου

Τον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης, που έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται, επισκέφθηκε για τελευταία φορά πριν την κατάχωση των αρχαιοτήτων, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννη Μυλόπουλο, την έφορο Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Αδάμ – Βελένη και τον πρόεδρο της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, Δημήτρη Κούτρα.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, ο σταθμός Βενιζέλου «πρόκειται να αναδειχθεί στο μοναδικό σταθμό μετρό στον κόσμο που διαθέτει ανοιχτό αρχαιολογικό χώρο εντός του κελύφους του». Στη συνέχεια, η κ. Κονιόρδου παρακολούθησε τη διάνοιξη της σήραγγας της επέκτασης Καλαμαριάς και την άφιξη στο σταθμό «Αρετσού» του μετροπόντικα (Μηχάνηματος Ολομέτωπης Κοπής ΤΒΜ) «Φρίξος».

«Τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν με αφορμή την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά τεχνικά επιτεύγματα μιας άλλης εποχής. Είναι υποχρέωσή μας σήμερα να τα διαφυλάξουμε και να τα αναδείξουμε, όχι μόνο ως πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και ως συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στην πορεία για την οικονομική της ανάπτυξη, σε μια συμβολική κίνηση συνύπαρξης πολιτισμού και τεχνολογίας», δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ