Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν σήμερα τα «Τουμπιώτικα» – Όλο το πρόγραμμα

Ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα οι εκδηλώσεις της θεσμοθετημένης γιορτής «Τα Τουμπιώτικα», που θα πραγματοποιηθεί και φέτος από την Δ’ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις, που θα γίνουν στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, Κλεάνθους 57, θα συνεχίσουν μέχρι και την Κυριακή.

Το πρόγραμμα εμπεριέχει διάφορα θέματα, όπως ένα αφιέρωμα στην δημοτική μουσική μας παράδοση, παιδικές εκδηλώσεις με την Γιορτή του παιδιού και μια λαϊκή συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο και το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

  • Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα το “Σεργιάνι στην παράδοση” με την συμμετοχή των: Πολιτιστικός Σύλλογος  Φίλων Τούμπας «Οι Άνω Κάτω», Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος «Αντάμωμα», Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης, Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, Χορευτικό Τμήμα Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας, «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» Κέντρο Έρευνας & Μελέτης Παραδοσιακού Χορού και Λαϊκού Πολιτισμού, Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλακοπής, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ι.Ν. Αγ. Θεράποντα, Χορευτικό Τμήμα Εθελοντικού Συλλόγου Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, Πολιτιστικός Σύλλογος   «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» με την συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
  • Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου “Μια γιορτή για τα παιδιά” στις 11:30 το πρωί οι Δημοτικές Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Άνω Τούμπας Γρ. Λαμπράκη 187 & Πυλαίας 59, παρουσιάζουν την παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων», Αφήγηση παραμυθιού, μουσική & κατασκευές για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στις 1 το μεσημέρι “Διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια και κατασκευές με πηλό”,  από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ανέμι.
  • Το βράδυ του Σαββάτου στις 8 η συναυλία με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη που τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχει η Νίκη Ντουσιοπούλου.
  • Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θεματικές δράσεις από το 20ο Σύστημα Προσκόπων και στη 1 το μεσημέρι η  Σχολική Ποδηλατοδρομία.