Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων για να μην τη δυσφημήσει

Ένας 53χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος ότι απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα από ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων λόγω του ότι υποτιθέμενη συγγενής του απεβίωσε εξαιτίας της μη εύρυθμης λειτουργίας της μονάδας. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία της ιδιοκτήτριας, απειλούσε ότι θα δυσφημήσει τη Μονάδα ή θα προσφύγει στον εισαγγελέα.

Ο συλληφθείς, ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια της ηλικιωμένης, απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 70.000 ευρώ.

Προηγήθηκε καταγγελία της ιδιοκτήτριας της προαναφερόμενης Μονάδας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από μέσα περίπου Ιουλίου έως τέλη Ιουλίου 2018 απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια ηλικιωμένης γυναίκας η οποία νοσηλεύτηκε στην παραπάνω Μονάδα από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου 2018 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου απεβίωσε.

Ο 53χρονος απαιτούσε εκβιαστικά το ανωτέρω ποσό μεταχειριζόμενος απειλές κατά της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης είτε μέσω καταγγελίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα, είτε μέσω δυσφημήσεώς της.

Χτες το μεσημέρι (31-07-2018), σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, ο 53χρονος συνελήφθη έπειτα από την παραλαβή συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού ως προκαταβολή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.