Θύματα απάτης δεκάδες ηλικιωμένοι στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να εξαπατήσει ένας 63χρονος ο οποίος παρίστανε τον προϊστάμενο οικονομικής υπηρεσίας και αποσπούσε χρηματικά ποσά από τα θύματά του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς μετά από πολύμηνης έρευνα και σε βάρος του 63χρονου που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος για παρόμοια αδικήματα σχηματίστηκε δικογραφία για Απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης, προσποιούμενος τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο οικονομικής Υπηρεσίας, προσέγγιζε ηλικιωμένους στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, και αναφερόμενος είτε σε κοινό τόπο καταγωγής είτε σε συγγένεια μαζί τους, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και αποσπούσε τον αριθμό των τηλεφώνων τους.

Στη συνέχεια, σκηνοθετούσε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία με τα υποψήφια θύματά του και εκμεταλλευόμενος τόσο την εμπιστοσύνη που είχε κερδίσει όσο και το κύρος που πήγαζε από την υποτιθέμενη θέση του, υποστήριζε ψευδώς ότι, συγγενικό του πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ζητώντας ταυτόχρονα “δανεικά” χρήματα προκειμένου να καλύψει τις πρώτες ανάγκες.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης του είναι ότι, πολύ συχνά άλλαζε την εμφάνισή του προκειμένου να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμος και να δυσχεράνει το έργο των αστυνομικών Αρχών αναφορικά με τη συσχέτιση – ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι, με τον τρόπο αυτό ο 63χρονος:

  • Εξαπάτησε συνολικά 34 πολίτες,
  • αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον 7 άτομα,
  • αποκόμισε από την παράνομη δράση του το χρηματικό ποσό των (6.860) ευρώ, ενώ
  • αποπειράθηκε να αποσπάσει το επιπλέον χρηματικό ποσό των (9.000) ευρώ.