Τι το ΄θελε ο κ. Θεοδωράκης;

Η συζήτηση στη Βουλή, με την ερώτηση του Σταύρου Θεοδωρακη στον πρωθυπουργό για την κατάσταση της διαφθοράς στην Ελλάδα, απέδειξε γιατί το «Ποτάμι» και ο αρχηγός του οδεύουν ολοταχώς στην εξαέρωση.

Ο κ. Θεοδωράκης, γέννημα των μέσων επικοινωνίας της διαπλοκής, κατέφυγε σε μια «μέτρηση» που παρουσίαζε την Ελλάδα του Σημίτη πιο αδιάφθορη από τη σημερινή! Ελαβε όλες τις απαντήσεις -και σε πολύ ήπιο- τόνο από τον πρωθυπουργό. Επέμενε, στη δευτερολογία του, για θέματα που ως δημοσιογράφος όφειλε να γνωρίζει ότι είναι ανυπόστατα μιας και υπάρχουν ήδη δικαστικές αποφάσεις σε βάρος των συκοφαντών συναδέρφων του, μίλησε δε και για καθυστέρηση στη δίκη της …Siemens. Φαντάζομαι ότι τώρα κάθε ελπίδα πολιτικής διάσωσής του με σκαλωμαρία στο όχημα της ενιαίας δεξιάς γκρεμίστηκε μιας και έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα την ευκαιρία να προτείνει εμμέσως στον (απόντα) κ. Μητσοτάκη να ζητήσει κι αυτός την έκδοση του Χριστοφοράκου από τις γερμανικές αρχές, όταν θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ

Όταν πας να κάνεις πολιτική όπως στο στρογγυλεμένο ρεπορτάζ (π.χ. Φαρμακονήσι), ε, τότε δεν είναι να απορείς για τα ποσοστά σου που σε λίγο θα είναι δεκαδικά.