Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση δύο 24ωρα πριν στηθούν οι κάλπες

Το εκλογικό «ντέρμπι» επιβεβαιώνει και η τελευταία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr, δύο 24ωρα πριν στηθούν οι κάλπες των ευρωεκλογών. Συγκεκριμένα η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στη μέτρηση 14 – 17 Μαΐου, βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους (3,6%).

Υψηλά είναι ακόμη τα ποσοστά της «μετέωρης ψήφου», το μεγαλύτερο ποσοστό της οποίας είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και όπως έχει επισημανθεί και στις προηγούμενες έρευνες αποτελεί τον κρίσιμο παράγοντα, που θα μπορούσε να φέρει εκπλήξεις στο τελικό αποτέλεσμα. Μαζί με την ψήφο των νέων και την αποχή καθιστούν την εκλογική αναμέτρηση αμφίρροπη. Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι πολίτες απορρίπτουν τις θέσεις που έχουν εκφραστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας και τα εργασιακά, ενώ παράλληλα οι περισσότεροι εκτιμούν πως πρόθεση της ΝΔ, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση, είναι να ακυρώσει τα μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων και τις φοροελαφρύνσεις που προώθησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παραμένει «καταλληλότερος πρωθυπουργός».

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, η Χρυσή Αυγή 6,6%, το Κίνημα Αλλαγής 6,1%, το ΚΚΕ 6% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου 3,3%. Κάτω από το όριο του 3% κινούνται το ΜΕΡΑ25 με 2,7%, το Ποτάμι με 1,9%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, η Λαϊκή Ενότητα με 0,8%, το ΛΑΟΣ με 0,8%, οι Ανεξάρητοι Έλληνες με 0,7%, η Ένωση Κεντρώων με 0,7% και η Δημιουργία Ξανά με 0,6%. «Άλλο Κόμμα» δήλωσε το 2,2%.

Η «μετέωρη ψήφος» ανέρχεται στο 18,3%, έναντι 23,2% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη μέτρηση, πριν από μια εβδομάδα, με το 14,3% να δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει τί θα ψηφίσει. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (24%), αλλά και οι νέοι ψηφοφόροι που στις προηγούμενες εκλογές δεν είχαν ψηφίσει.