Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για το δήμο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 9 Μάιου σε δείγμα 855 ψηφοφόρων της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ταχιάος εμφανίζεται ως το ακλόνητο φαβορί για να μπει στο δεύτερο γύρο.

Στην πρόθεση ψήφου ο γαλάζιος υποψήφιος προηγείται συγκεντρώνοντας 23,4% ενώ πίσω του παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και αναμένεται σκληρή μάχη εν όψει του δεύτερου γύρου.

Πρόκριμα προς στιγμήν αποκτά η Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία με 11,7% προηγείται με βραχεία κεφαλή από τον πρώην υπουργό της ΝΔ Γιώργο Ορφανό o οποίος κατεβαίνει στην κούρσα χωρίς κομματικό χρίσμα και συγκεντρώνει 11,5%.

Κοντά στην τριάδα των προπορευόμενων είναι ο πρώην νομάρχης και περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,2% ο υποστηριζόμενος από το Κίνημα Αλλαγής πρώην υπουργός Σπύρος Βούγιας με 9% καθώς και ο προσκείμενος στον κεντροδεξιό χώρο πρώην αντιδήμαρχος επί θητείας Μπουτάρη Κωνσταντίνος Ζέρβαςμε 5,8%.

Επονται ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 3% οι Χάρης Αηδονόπουλος και Μάκης Κυριζίδης με 2,6% και 2,5% αντίστοιχα ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1,7% και ο χρυσαυγίτης Αρτεμης Ματθαιόπουλος με 1,5% ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται πέριξ του 1% και οι περισσότεροι κάτω και από αυτό το χαμηλό ποσοστό.