«Τι δεν είπε στους μικρομετόχους ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ»

Για στοιχεία που απέκρυψε o πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ στη χτεσινή συνέλευση των μικρομετόχων έκανε λόγο ο νυν γενικός διευθυντής του Οργανισμού μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο.

Ο Σάββας Παναγιωτίδης αφού διέψευσε τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου αναφέροντας ότι το υπουργείο κατέβαλε κανονικά κάθε μήνα τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τον ΟΑΣΘ αναφέρθηκε στο τι δεν είπε στους μικρομετόχους ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού.

«Δεν τους είπε ότι ο ΟΑΣΘ οφείλει 25 εκατ. στο ΙΚΑ και άλλα τόσα στην εφορία. Δεν τους είπε ότι οι συνολικές οφειλές του Οργανισμού σήμερα είναι πάνω από 100 εκατ. ευρώ συνολικά. Δεν τους είπε ότι έπρεπε να υπάρχουν 50 εκατ. αποθεματικά αλλά δεν υπάρχει στα ταμεία ούτε ένα ευρώ. Δεν τους είπε για το στόλο των λεωφορείων. Δεν τους είπε ότι ενώ ο Οργανισμός είχε πρόβλημα οικονομικό έδινε σε εταιρεία πάνω από ένα εκατ. ευρώ για τη διενέργεια ελέγχων στα λεωφορεία. Δεν τους είπε για τους υπέρογκου μισθούς που έπαιρνε ο ίδιος» είπε χαρακτηριστικά ο νυν γενικός διευθυντής του Οργανισμού Σάββας Παναγιωτίδης.

Μάλιστα ο κ.Παναγιωτίδης ανέφερε ότι «υπάρχουν μικρομέτοχοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, οι οποίοι πρέπει να αναζητήσουν ευθύνες για την κακοδιαχείριση από την προηγούμενη διοίκηση».

Συνεχίζουν οι ορκωτοί ελεγκτές

Οπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού «η διαδικασία της εκκαθάρισης προχωράει κανονικά» καθώς όπως είπε «οι ορκωτοί ελεγκτές συνεχίζουν τη δουλειά τους».

Για τα ευρήματα των ελέγχων ανέφερε ότι «είναι νωρίς να κάνουμε ανακοινώσεις» τονίζοντας όμως ότι «είναι ξεκάθαρο πως θα αναζητηθούν ευθύνες». Μάλιστα ανέφερε ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτουν στοιχεία που ενδεχόμενα θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας από τη δικαιοσύνη.

Σχετικά με τα λεωφορεία που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «τις τρεις τελευταίες ημέρες κατά τις ώρες αιχμής βγαίνουν 390 λεωφορεία».

Τέλος σχετικά με το νέο κανονισμό λειτουργίας του Οργανισμού τόνισε ότι σε αυτόν προβλέπεται ότι «κανένα μέλος του Οργανισμού δεν μπορεί να είναι μέτοχος σε εταιρεία που συναλλάσσεται με τον ΟΑΣΘ».

“Καθήκον μου να προσφύγω στη δικαιοσύνη κατά των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ”

Την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ, γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του κρατικού πλέον οργανισμού, Στέλιος Παππάς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι καθήκον μου να το πράξω».

Μάλιστα, ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με την απόφαση των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ -που χθες συνεδρίασαν και αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων- ο κ. Παππάς επέστησε την προσοχή τους σημειώνοντας: «Να δω τι θα κάνουν όταν ξεκινήσω εγώ με τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη».

Τονίζοντας ότι παρακολούθησε τη χθεσινή συνάντηση των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ, ο κ. Παππάς κληθείς να σχολιάσει τη θέση τους για τα ποσά που λάμβαναν μηνιαίως, σημείωσε: «έβαλα τα γέλια με τη συγκεκριμένη τους τοποθέτηση. Τι σημασία έχει εάν έπαιρναν 500 ή 600 ευρώ το μήνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να τα παίρνουν. Δηλαδή βρίσκουμε κάποιον και του δίνουμε το προαναφερόμενο ποσό;» διερωτήθηκε ο ίδιος. Πρόσθεσε: «Με χαριστικές συμφωνίες που έστησαν και την κομματική πελατεία οι μέτοχοι έβαλαν ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ και πήραν συνολικά 424 εκατ. ευρώ. Έπαιρναν ποσά που δεν δικαιούνταν».

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως «φάνηκε ότι κάποιοι μέτοχοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι γινόταν τόσα χρόνια στον ΟΑΣΘ, ενώ αυτοί που κινούσαν τα νήματα της διαχείρισης συνολικά στον οργανισμό έχουν αποθρασυνθεί πλήρως».

Σχολιάζοντας δε την τελευταία πρόταση της παλαιάς διοίκησης του ΟΑΣΘ, για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο 1,30-1,40 ευρώ, ώστε να “τρέχει” ο οργανισμός χωρίς προβλήματα, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Ούτε με το 1,30 θα τους έβγαινε η διαχείριση. Με τα έξοδα στα 150 εκατ. ευρώ και τα έσοδα στα 50 εκατ. ευρώ θα έπρεπε να το αυξήσουν στα 3 ευρώ τουλάχιστον».

Απαντώντας δε σε αυτά που υποστηρίζουν οι μέτοχοι του ιδιωτικού ΟΑΣΘ ότι σήμερα στους δρόμους κυκλοφορούν λιγότερα αστικά λεωφορεία, έναντι των στοιχείων που δίνει η διοίκηση του οργανισμού, αλλά και ότι το μεταφορικό κόστος για το επιβατικό κοινό είναι πλέον αυξημένο, ο κ. Παππάς αρκέστηκε στην εξής φράση: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».