Τη Δευτέρα ξεκινά η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Λεμπιδάκη

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η αστυνομία έχει ήδη φροντίσει να υπάρχουν δρακόντια μέτρα ασφαλείας εντός αλλά και εκτός του δικαστικού μεγάρου.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει με την κατάθεση του ίδιου του επιχειρηματία.  Μια κατάθεση που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων καθώς ο 54χρονος επιχειρηματίας θα βρεθεί ουσιαστικά για πρώτη φορά τετ-α-τετ με τους ανθρώπους που κατηγορούνται για την αρπαγή και την πολύμηνη ομηρεία του.

Έξι μήνες ήταν φυλακισμένος, μακριά από την σύζυγο του και τα παιδιά του και θα περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια για όσα έζησε όλο αυτό το διάστημα.

Με τον μόνο με τον οποίο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έχει μιλήσει είναι με τον ιδιοκτήτη της μάντρας.
Μία συνάντηση που έγινε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου παρουσία της αρμόδιας ανακρίτριας. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φέρεται να είπε στον 44χρονο: «Σε προσωπικό επίπεδο μου είχατε φερθεί ανθρώπινα».
Γεγονός είναι ότι και άλλοι εκ των κατηγορουμένων θέλησαν να τον συναντήσουν κάτι όμως που δεν έγινε.

Οι 12 κατηγορούμενοι

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι κατηγορούμενοι ανέρχονται συνολικά στους 12. Οι 8 παραμένουν προφυλακισμένοι, οι 4, οι οποίοι είχαν απολογηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μάρτυρες

Περισσότερα από 40 άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν. Μεταξύ αυτών συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία, των κατηγορουμένων αλλά και αστυνομικοί που συμμετείχαν όλο αυτό το διάστημα στην αναζήτηση και στην απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί θα απαντήσουν στα ερωτήματα για το πώς έφτασαν στα ίχνη και στο κρησφύγετο όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Πηγή: www.cretapost.gr