Τι έδειξε η νεκροτομή για τα αίτια θανάτου της Βρετανίδας αστροφυσικού

Τα αίτια θανάτου της Βρετανίδας αστροφυσικού, που έχασε τη ζωή της ενώ έτρεχε στην Ικαρία, περιέγραψε μετά το τέλος της διαδικασίας νεκροτομής ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

Όπως εξήγησε, μετά την αυτοψία «στον χώρο όπου βρίσκεται η σορός και της σορού μακροσκοπικά όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος» και ότι «ο θάνατος ήταν ακαριαίος».

Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι υπάρχουν «στοιχεία και από την αυτοψία του χώρου και από τη νεκροψία, δηλαδή την εξωτερική επισκόπηση που συνάδουν με πτώση από ύψος. Περαιτέρω έρευνα θα γίνει στο Νεκροτομείο Αθηνών και ενδεχομένως θα γίνουν και εργαστηριακές εξετάσεις».

Σύμφωνα με τον Νίκο Καρακούκη, είναι πολλά τα ευρήματα που οδηγούν στην εκδοχή της πτώσης. Επίσης τόνισε ότι υπάρχει μια πρωτογενής κηλίδα αίματος κάτω από το κεφάλι του θύματος και δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εσύρθη εν ζωή στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα.

«Ο θάνατος ήταν ακαριαίος», τόνισε και εξήγησε, η Νάταλι Κρίστοφερ υπέστη συντριπτικό κάταγμα ινιακής χώρας (στο πίσω μέρος του κεφαλιού) πέφτοντας στη χαράδρα.

Τα άλλα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής ήταν ότι υπέστη κάταγμα κλείδας, κακώσεις στα γόνατα και στο αριστερό χέρι. Επιπλέον, εκτιμάται ότι ή πτώση της ανακόπηκε σε κάποιο σημείο, όπως κάποια εσοχή βράχου, προτού καταλήξει στη χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, δεν προέκυψαν ίχνη πάλης ή κάποιο άλλο εύρημα που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

Αθλιότητες

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν απάτη με την κηδεία της Βρετανίδας Νάταλι Κρίστοφερ, εκμεταλλευόμενοι τη δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση.

Επιτήδειοι επιχείρησαν να συλλέξουν χρήματα με την αιτιολογία ότι προορίζονταν για την κηδεία της άτυχης γυναίκας, χρησιμοποιώντας το όνομα μιας φίλης της. Ωστόσο η φίλη της αστροφυσικού αποκάλυψε την απάτη και πλέον οι εμπλεκόμενοι θα διωχθούν ποινικά.