Τι είπε μάρτυρας για την απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της Novartis στο Χίλτον

Στις 6 Νοεμβρίου 2017, η προστατευόμενη μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με το ψευδώνυμο «Αικατερίνη Κελέση» είχε μιλήσει για την απόπειρα αυτοκτονίας υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας, από την ταράτσα του Χίλτον.

«Η Novartis διατηρούσε τουλάχιστον από το 2007 λογαριασμό επ’ ονόματι PHARMA AG σε ελβετική τράπεζα πιθανώς τη UBS. Από τον λογαριασμό αυτόν γίνονταν πληρωμές με την κωδική ονομασία τύπου Β, ήτοι πληρωμές προς Έλληνες γιατρούς για εν μέρει ή συνολικά εικονικά συμβόλαια, που αφορούσαν τυπικά ομιλίες σε συνέδρια κλπ, τα οποία κάλυπταν στην πραγματικότητα αμοιβές γιατρών για την προώθηση των φαρμάκων της εταιρείας» είχε πει, σύμφωνα με πληροφορίες η «Κελέση».

Η ίδια ανέφερε ότι ο λογαριασμός αυτός κινείτο με εντολές της GRUBER SUSANNE, η οποία ήταν διευθύντρια στο τμήμα Mso της Novartis Ελλάς από το 2007 έως το 2011, ενώ έπρεπε να συνυπογράφει ο εκάστοτε μπραντ μάνατζερ της εταιρείας. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον μπραντ μάνατζερ συγκεκριμένου φαρμάκου καθώς το 2016 αυτός αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο ξενοδοχείο Χίλτον, επειδή νόμιζε ότι θα αποτελούσε εξιλαστήριο θύμα.

«Παράλληλα, η Νοβάρτις διατηρούσε ένα δεύτερο λογαριασμό, στον οποίο είχε το δικαίωμα υπογραφής και διαχείρισης των χρημάτων μέχρι του ποσού του 1. 000. 000, ανά περίπτωση ο Φρουζής, ως αντιπρόεδρος αυτής. Από το λογαριασμό αυτό γινόταν ο χρηματισμός των πολιτικών προσώπων και των λοιπών αξιωματούχων στην Ελλάδα», πρόσθετε σε άλλο σημείο η μάρτυρας.

Αναφορικά με την απόπειρα αυτοκτονίας την Πρωτοχρονιά του 2016 ένας 44χρονος άντρας είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 13ο όροφο του μπαρ Galaxy στο Χίλτον. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και τελικά ένας μεσολαβητής κατάφερε να τον πείσει να μην αυτοκτονήσει. Ο άντρας δήλωνε στέλεχος της Novartis και είχε υποστηρίξει στην αστυνομία ότι φοβόταν για τη ζωή του και ότι του την «έχουν στημένη».

Πηγή: tvxs.gr