Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για την αστυνομική έρευνα

Αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το μοιραίο μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου, το τοπίο για το τι ακριβώς συνέβη με τον Ζακ παραμένει θολό, καθώς το παζλ χρειάζεται ακόμη πολλά κομμάτια για να συμπληρωθεί. Νέα βίντεο και στοιχεία από τις εργαστηριακές έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανατρέπουν το αρχικό σενάριο περί απόπειρας ληστείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Οι αστυνομικές έρευνες προχωρούν με αργούς ρυθμούς, όπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας.

Οι αναλύσεις DNA έχουν καθυστερήσει δραματικά, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης του Ζακ “στράβωσε” από την αρχή καθώς δεν έγιναν στοιχειώδεις ενέργειες, υπήρξαν παραλείψεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά και να επικρατεί ακόμα σύγχυση.

«Οι τέσσερις παραλείψεις στην αστυνομική έρευνα»

«Αρχική αυτοψία: Ο χώρος δεν απομονώθηκε μετά το τραγικό συμβάν, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα έρευνας, ώστε να ελεγχθεί από συνεργεία σήμανσης και να γίνει φωτογράφιση των πειστηρίων. Όπως είχε επισημάνει η δικηγόρος της οικογένειας, ο χώρος δεν αποκλείστηκε “ούτε με μία κορδέλα, ούτε με σφράγιση. Στο ανακριτικό υλικό δεν έχουμε φωτογραφίες από τίποτα”.

Το επίμαχο μαχαίρι: Από χέρι σε χέρι πέρασε το σημαντικότερο πειστήριο, το μαχαίρι. Τελικά κατέληξε να το κρατάει στο χέρι του – χωρίς να φοράει γάντια ένας αστυνομικός, την ώρα της ακινητοποίησης.

Ελλιπέστατη έρευνα για μάρτυρες και υλικό: Στις αρχικές έρευνες δεν αναζητήθηκαν συστηματικά πρόσωπα από την περιοχή, όπως περαστικοί, ιδιοκτήτες, εργαζόμενοι καταστημάτων. Δεν περισυνελέγη επαρκές οπτικό υλικό από κάμερες άλλων καταστημάτων.

Απουσία εμπειρογνωμόνων: Στο κρίσιμο ερώτημα πώς κατάφερε να μπει ο Ζακ στο κοσμηματοπωλείο. Η πολιτική αγωγή έχει ήδη απευθυνθεί σε ειδικό ενώ έχει ζητήσει και τη συνδρομή εμπειρογνώμονα ανάλυσης ψηφιακών πειστηρίων για λεπτομερή εξέταση των βίντεο».

Πηγή: Τα Νέα