Τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου αναλαμβάνει η Έφη Αχτσιόγλου

Σε ανασύνθεση του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης, με ανάθεση των καθηκόντων του κυβερνητικού εκπροσώπου, στην μέχρι σήμερα υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, φέρεται να προχωρά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Έφη Αχτσιόγλου, τελικά δεν θα είναι υποψήφια στην Α Θεσσαλονίκης, αλλά θα καταλάβει εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επίσης ως κυβερνητική εκπρόσωπος θα αναλάβει και τον συντονισμό στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στο λεγόμενο «πρωινό καφέ». Ο «πρωινός καφές» θα είναι καθημερινός και θα μετέχουν οι Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξη Χαρίτσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ θα παραμείνει στενή η συνεργασία του πρωθυπουργού με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος θα μετέχει σε όλες τις συσκέψεις. Ωστόσο στον πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου, όπου καθημερινά θα αξιολογείται η επικαιρότητα και θα καταρτίζεται το πρόγραμμά της κυβέρνησης και η καθημερινή προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μετέχει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ο υπουργός Επικρατείας χρεώνεται για τις λάθος αναγνώσεις των δημοσκοπήσεων, οι οποίες οδήγησαν σε λανθασμένες προεκλογικές επιλογές και εντέλει στην ήττα των ευρωεκλογών.

Ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, που παραμένει ενεργό στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου, φέρεται να αναλαμβάνει μάχιμη θέση στον εκλογικό αγώνα και θα διεκδικήσει μία θέση στα έδρανα της Βουλής, θέτοντας υποψηφιότητα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθήνας.

Σε ότι αφορά στον προγραμματισμό του κυβερνώντος κόμματος, την Παρασκευή αναμένεται να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο, ενόψει των εθνικών εκλογών, τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Ήδη τοπικά, οι νομαρχιακές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν σε διευρυμένες συνεδριάσεις, προκειμένου να αξιολογήσουν υποψηφιότητες και να προβούν σε εισηγήσεις.