Οι Tiger Lillies στο Θέατρο Δάσους

Το αγαπημένο τρίο των Tiger Lillies, που συμπλήρωσε αισίως φέτος είκοσι επτά χρόνια αμείωτης καλλιτεχνικής δημιουργίας, θα εμφανιστεί για μία συναυλία στη Θεσσαλονίκη (συνολικά τρεις εμφανίσεις στη χώρα μας), στις 25 Αυγούστου, στο Θέατρο Δάσους, για να παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά Madame Piaf αλλά και παλιότερές επιτυχίες του.

Μοναδική περίπτωση στη βρετανική μουσική των τελευταίων δεκαετιών και μια από τις ιδιόρρυθμες μπάντες όλων των εποχών, οι Tiger Lillies αποτελούν ένα ατμοσφαιρικό μίγμα gypsy punk/cabaret/avant-garde ήχου, που συνδυάζει υποβλητικά το μακάβριο, το χιουμοριστικό και το αισθησιακό.

Το συγκρότημα επισκέπτεται για άλλη μια φορά την Ελλάδα κατευθείαν μετά τη θριαμβευτική παρουσίασή του “Madame Piaf” στη Γαλλία και στη Μεγάλη Βρετανία, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Αφορμή για το Madame Piaf είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του «μικρού σπουργιτιού» της Γαλλίας, όπως ήταν το χαϊδευτικό της Πιάφ, που ξεκίνησε από τον παρισινό υπόκοσμο για να κατακτήσει το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Οι Tiger Lillies είναι οι πλέον αρμόδιοι να μας ταξιδέψουν στο underground μεταπολεμικό Παρίσι των πλανόδιων καλλιτεχνών, των οίκων ανοχής και του περιθωρίου με όχημα το ρεπερτόριο και τη θρυλική μορφή της Πιαφ. Ο πολυκύμαντος βίος της, η πάλη με τους εσωτερικούς της δαίμονες, οι παράφοροι έρωτες και η στενή της σχέση με το περιθώριο αποτελούσαν πάντοτε έμπνευση για τον ιδιοφυή front man των Tiger Lilles, τον Martyn Jacques: «Έχω συναντήσει πολλές γυναίκες σαν την Πιαφ. Συνήθως στιγματίζονται ως άτομα με ‘μεταιχμιακή διαταραχή προσωπικότητας’. Αλκοολικές, εθισμένες στα ναρκωτικά και συχνά πόρνες. Παρόλα αυτά, είναι καταπληκτικό ότι η Πιαφ είναι σήμερα σύμβολο της γαλλικής εθνικής υπερηφάνειας. Αλλά ούτε η Γαλλία νοιάζεται για αυτό, ούτε κι εγώ. Η Εντίθ Πιαφ ήταν έξοχη, ένας άνθρωπος ηλεκτρισμένος. Ξεκίνησε από τον υπόκοσμο, αλλά αναδείχθηκε σε μια από τις καλύτερες ερμηνεύτριες όλων των εποχών».

Info: Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη, 25 Αυγούστου
Γενική είσοδος: 16€ (Φοιτητικό/ Ανέργων 13€)
Προπώληση εισιτηρίων:
viva.gr – 11876 – 2111010099 – Public – Media Markt – Seven Spots
Ταμείο του Βασιλικού Θεάτρου τηλ. 2315 200 200

Μια πρόγευση, από παλιότερη ζωντανή διασκευή των Tiger Lillies σε τραγούδι της Εντιθ Πιαφ: