Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Στουρνάρα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την εισαγγελική έρευνα στο σπίτι του τελευταίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δε γνώριζε για την έρευνα στο σπίτι του Γ. Στουρνάρα, και ενημερώθηκε από τον ίδιο για το τι είχε συμβεί.

Στη μεταξύ τους συνομιλία, οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισαν ότι η έρευνα των εισαγγελικών αρχών δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και της κυβέρνησης, ενώ συμφώνησαν ότι οι έρευνες αυτές γίνονται στο πλαίσιο της λειτουργίας της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί κατάσχεσαν από το σπίτι του Γιάννη Στουρνάρα πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που αφορούν στην περίοδο κατά την οποία η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη και πρώην υπουργού Οικονομικών, Σταυρούλα Νικολοπούλου, μέσω της  εταιρίας της φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες, χιλιάδων ευρώ, από το ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίες αφορούσαν εκστρατεία για τον καρκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται για δεύτερη φορά στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας. Τον Απρίλιο του 2015, μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς και πάλι σχετικά με τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη  σε βάρος των μελών του ΔΣ και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.