Τιμή των κομουνιστών να τους βρίζει ένας Γεωργιάδης

(…) “αυτή τη στιγμή, όταν έχεις κομμουνιστές στην εξουσία, οι οποίοι έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα και την ιδεολογία τους για να κρατήσουν την καρέκλα, το να συζητάμε αν ο Μητσοτάκης είναι πιο κεντρώος και ο Γεωργιάδης πιο δεξιός είναι μια πολυτέλεια που δεν την έχουμε”.

Ολη αυτή η βαθυστόχαστη σκέψη συλλαβίστηκε από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, θαυμαστή του Ιταλού νεοφασίστα Σαλβίνι και του Ελληνα πραξικοπηματία και επιφανούς χουντικού Στέλιου Παττακού, τον τηλεπωλητή αντισημιτικών και φιλοφασιστικών βιβλίων, Αδωνη Γεωργιάδη.

Δεν κατάλαβα αν ο περιφερόμενος διασκεδαστής θεωρεί κακούς κομουνιστές τους ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ διότι «έχουν ξεπουλήσει την ιδεολογία τους, αλλά και την Ελλάδα, για μια καρέκλα». Μάλλον τα μπερδεύει πάλι και κινδυνεύει να χαρακτηριστεί νούμερο και από τους δικούς του (νυν και πρώην), διότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομουνιστικός αφού ξεπουλήθηκε, έγινε δεξιός. Όπως ο κ. Θεοδωρικάκος, ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, ο εκλεκτός της χούντας Γ. Γεωργαλάς κι ένα σωρό άλλοι που ανέβλεψαν όταν είδαν ή άκουσαν ή ενθυλάκωσαν τη μια και μοναδική αλήθεια: αυτήν των επαγγελματιών εθνικοφρόνων. Και συμπορεύονται (οι εν ζωή) με τον κ. Γεωργιάδη.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, αφού προφανώς επεκτείνει το πούλημα από τη Μακεδονία σε ολόκληρη την Ελλάδα,  δείχνει να νοιάζεται όσους δεν ξεπούλησαν την ιδεολογία τους, εννοώντας προφανώς το ένα και  μοναδικό ΚΚΕ. Ελα όμως που αυτό το ΚΚΕ ήταν που ζητούσε επισήμως την αποχώρηση της Μακεδονίας από τον ελληνικό κορμό και τη δημιουργία ενός άλλου κράτους, του Μακεδονικού, στο πλαίσιο μιας μεγάλης βαλκανικής σοβιετικής δημοκρατίας.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν ζούσε τότε και άρα δεν γνωρίζει πόσοι Ελληνες κομουνιστές εκτελέσθηκαν επειδή δεν αποκήρυξαν τη σχετική απόφαση της 5ης Ολομέλειας του 1949 για «ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη». Γνωρίζει όμως την απόφαση και τη θεωρεί προδοτική.

Τώρα πώς είναι προδοτική αυτή η απόφαση και επίσης προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών που ρητά καταργεί κάθε υπόνοια διεκδίκησης σλαβομακεδονικής μειονότητας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία κυρίως), μόνο ένας διανοητής του εύρους του κ. Γεωργιάδη μπορεί να συμπυκνώνει.

Όσο για την καρέκλα: αν η Νέα Δημοκρατία χάσει τις ευρωεκλογές, σε ποιο κόμμα θα ζητήσει πολιτική σωτηρία ο κ. Γεωργιάδης, με δεδομένο ότι ο προστάτης του θα αποστρατευτεί πρόωρα και οι κεντροδεξιοί ονειρεύονται από τώρα τη μέρα που θα τον στείλουν κι αυτόν στα αζήτητα;

Και κάποια τελευταία:

  • στην Ελλάδα οι κομουνιστές έσωσαν την τιμή του λαού πολεμώντας τους ναζί. Οι ομοϊδεάτες του κ. Γεωργιάδη ποια στολή φορούσαν;
  • η Κύπρος είναι Ελλάδα και αν ναι, ποιοι ήταν αυτοί που την πούλησαν; Μήπως αυτοί που θαυμάζει ο κ. Γεωργιάδης;