Την εταιρεία Apigee εξαγοράζει η Google

Η Google ανακοίνωσε χτες ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Apigee αντί του χρηματικού ποσού των 625 εκατ. δολαρίων.

Αντικείμενο της εταιρείας που εξαγοράζει ο κολοσσός της Goggle είναι η δημιουργία λογισμικού που βοηθά τις ψηφιακές υπηρεσίες εταιρειών να αλληλεπιδρούν με εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από πελάτες και συνεργάτες. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι τεράστιας σημασίας για επιχειρήσεις που πραγματοποιούν τη μετάβαση στο cloud, δήλωσε η Νταϊάν Γκριν, επικεφαλής του τμήματος cloud computing της Google, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία «ηγέτη» στον τομέα αυτόν.

Η Apigee ειδικεύεται στη διαχείριση ΑΡΙ (application programming interfaces), που είναι τα «κανάλια» μέσω των οποίων οι ψηφιακές υπηρεσίες διασυνδέονται όταν μια εταιρεία καταχωρεί, παραδείγματος χάρη, την αγορά ενός πελάτη, ή κάνει παραγγελία σε έναν προμηθευτή.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Google θα πληρώσει στους μετόχους της Apigee 17,40 δολάρια για κάθε μετοχή. Μεταξύ των πελατών της εταιρείας, που εισήχθη στο χρηματιστήριο τον περσινό Απρίλιο, βρίσκονται οι AT&T, η Burberry Group, η Vodafone Group και η Παγκόσμια Τράπεζα.