Την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας προωθεί ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ, Νίκος Ταχιάος

«Θα βάλω και ιδιώτες στην καθαριότητα της Θεσσαλονίκης» δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής στην TV100 ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, Νίκος Ταχιάος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ταχιάος, «Θα βάλω και ιδιώτες στην καθαριότητα της Θεσσαλονίκης. Δεν πρόκειται να φύγει κανένας από τον δήμο, οι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν, εκείνο που έχει σημασία όμως κάθε γειτονιά να έχει το πρόγραμμα της, κάθε απορριμματοφόρο να λειτουργεί».

Παράλληλα ο υποψήφιος δήμαρχος διαπίστωσε ότι «το Δημόσιο δεν είναι καλός επιχειρηματίας, και κυρίως δεν έχει καλές επιχειρησιακές δομές». Εξέφρασε επίσης την άποψη πως μπορεί να συνυπάρξει σε μια διοίκηση «που θα έχει ανοιχτά μυαλά και τέτοιες αντιλήψεις» υπενθυμίζοντας ότι τέτοιες απόψεις έχει και ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. «Τις χρησιμοποίησε και ως απειλή στην τελευταία μεγάλη απεργία της καθαριότητας», συμπλήρωσε.

«Αυτό που ζητάω για να μπορέσει να καθαρίσει η πόλη και να χρησιμοποιηθούν τα σύγχρονα μέσα και εργαλεία η διοίκηση την οποία διεκδικώ να έχει ισχύ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Ταχιάος.

«Διαφωνούμε κάθετα με τον ιδιώτη»

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Ταχιάου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος, εξέφρασε μιλώντας στο stokokkino.gr την κάθετη διαφωνία των εργαζομένων με την ιδιωτικοποίηση οποιουδήποτε τομέα του δήμου.

«Διαφωνούμε κάθετα με τον ιδιώτη» ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος τονίζοντας ότι «παλεύουμε με νύχια και με δόντια για τον δημόσιο χαρακτήρα όχι μόνο της καθαριότητας αλλά ολόκληρης της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Παράλληλα ο κ. Ξανθόπουλος υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάνει κινητοποιήσεις στο παρελθόν για το θέμα, «όταν η σημερινή διοίκηση Μπουτάρη επιχείρησε να βάλει ιδιώτη για τρεις μέρες στην καθαριότητα».

Όπως σημειώνει ο κ. Ξανθόπουλος ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης μόλις ολοκληρωθεί το «παζλ» των υποψήφιων δημάρχων θα ζητήσει συναντήσεις μαζί τους για να πάρουν θέση για τον δημόσιο χαρακτήρα των ΟΤΑ.

πηγή: stokokkino.gr