Την Κυριακή η απόφαση της ΔΗΜΑΡ για τη συμφωνία των Πρεσπών


Το μεσημέρι της Κυριακής θα αποφασίσουν στην ΔΗΜΑΡ τη στάση που θα κρατήσουν στην ψηφοφορία στη Βουλή, για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής έχει προγραμματισθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με κεντρικό αντικείμενο συζήτησης την επίμαχη συμφωνία. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.

Να σημειώσουμε ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εκτός από πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ. Αυτό σημαίνει ότι δεσμεύεται από τις αποφάσεις και τις διαδικασίες του κόμματος που εκπροσωπεί στη Βουλή. Ωστόσο ο ίδιος έχει εκφραστεί θετικά για την συμφωνία των Πρεσπών και έχει αφήσει ανοιχτό να την υπερψηφίσει.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά δεν έχει επιβάλλει κομματική πειθαρχία αλλά έχει προειδοποιήσει με συνέπειες όσους αψηφήσουν την κομματική γραμμή. Η τελική στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στις «Πρέσπες» αναμένεται να καθοριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.