Την παραλιακή ζώνη στο Καραμπουρνάκι καθαρίζει ο δήμος Καλαμαριάς

Επιχείρηση καθαρισμού της παραλιακής ζώνης στο Καραμπουρνάκι ξεκίνησε το πρωί ο δήμος Καλαμαριάς. Εργαζόμενοι της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, εξοπλισμένοι με ειδικά μηχανήματα και απορριμματοφόρο, έπιασαν τις τσουγκράνες προκειμένου να καθαρίσουν τον χώρο από τα σκουπίδια και τα φύκια, τα οποία καθώς αποσυντίθενται αναδύουν μία δυσάρεστη οσμή και η απομάκρυνσή τους αποτελούσε αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Η επιχείρηση, που στήθηκε παρουσία του δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη, θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα έως ότου καθαριστεί πλήρως η παραλία για να μπορέσει να υποδεχτεί ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Στις αρχικές σκέψεις της διοίκησης ήταν να συμμετάσχουν εθελοντικά και δημότες στον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο λόγω των μέτρων πρόληψης από τον κορονοϊό αποφασίστηκε η όλη εργασία να γίνει από τους υπαλλήλους του δήμου.

«Ο νόμος μιλάει για καθαρισμό παραλίας μόνο με το χέρι. Εάν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μηχανήματα θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Έτσι, με όσα μέσα διαθέτουμε και το ανθρώπινο δυναμικό ξεκινήσαμε τη διαδικασία καθαρισμού ώστε οι δημότες να βρουν βελτιωμένο το χώρο. Οι δράσεις θα συνεχιστούν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δαρδαμανέλης.

Κατά το παρελθόν, στην παραλιακή ζώνη στο Καραμπουρνάκι, αρκετοί Θεσσαλονικείς επέλεγαν να κάνουν μπάνιο στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ ακόμη και σήμερα κάποιοι το τολμούν, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται το κολύμπι έστω και οριακά λόγω των τιμών που καταγράφονται στους θαλάσσιους ρύπους.