Την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο λιμάνι η κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με ομιλητή τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την ημερομηνία της εκδήλωσης να κλειδώνει για την Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Οι λεπτομέρειες της συγκέντρωσης και τα της κινητοποίησης είναι ακόμα υπό  διαμόρφωση, αλλά το πλέον πιθανό σενάριο είναι η εξέδρα να στηθεί όχι στο τέλος του πλακόστρωτου της Α προβλήτας, αλλά στο μεγάλο ανοιχτό χώρο με την εξέδρα να έχει φόντο το Λευκό Πύργο. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει μετά τις 8.30μμ και ο σχεδιασμός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προβλέπει μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων του κόμματος και των συνεργαζόμενων πολιτικών κινήσεων, από όλη την Κεντρική Μακεδονία, ώστε να περάσει το μήνυμα της συσπείρωσης και της δυναμικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Οι επιτελείς του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Οι εξορμήσεις και οι περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών και των κλιμακίων του κόμματος, είναι καθημερινές ενώ οι προεκλογικές δράσεις πλαισιώνονται με θεματικές και μικρές περιφερειακές εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους του νομού.

Η τελευταία μεγάλη κεντρική εξόρμηση θα γίνει αύριο το πρωί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην αυριανή «πανεξόρμηση», όπως την χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μετέχουν πολλοί υποψήφιοι βουλευτές της Α Θεσσαλονίκης, στελέχη της ΝΕ και μέλη του κόμματος. Σήμερα πάντως κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το Μετρό της Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος τους ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών. Επίσης συναντήθηκαν και συνομίλησαν με εκπροσώπους των εργαζομένων στην εταιρία και άκουσαν τα αιτήματά τους. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην αντιπροσωπεία, συμμετείχαν οι υποψήφιοι και υποψήφιες βουλευτές και βουλεύτριες, Χρύσα Τζελέπη, Έλλη Χρυσίδου, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρις, Τάσος Κουράκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννης Σαρίδης και Τάσος Ταρπινίδης καθώς και στελέχη και μέλη του κόμματος. Όπως τόνισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, “το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι ένα έργο που η κυβέρνηση παρέλαβε σταματημένο και με απλήρωτους εργαζόμενους το 2015 και τέσσερα χρόνια μετά πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του”.

Επίσης σήμερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, συνομίλησε με εργαζόμενους και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα και τα αιτήματά τους, αναφορικά με τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι υποψήφιοι και υποψήφιες βουλευτές και βουλεύτριες, Στεφανία Πουλάκη, Χρύσα Τζελέπη, Χρήστος Γιαννούλης, Τάσος Κουράκης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης καθώς και στελέχη και μέλη του κόμματος.

Φ.Δ.