Την υποψηφιότητα Ωραιόπουλου στηρίζει η «Αλληλεγγύη Πολιτών» στο δήμο Νεάπολη-Συκεών

Τη στήριξη και συστράτευση με την υποψηφιότητα του Λάζαρου Ωραιόπουλου στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, ενός νέου ανθρώπου με έντονη πολιτική δράση και επαγγελματική καταξίωση, ανακοίνωσε η παράταξη του δήμου Νεάπολης – Συκεών «Αλληλεγγύη Πολιτών, καλώντας τους δημότες να πράξουν το ίδιο.

Στόχος, σύμφωνα με την «Αλληλεγγύη Πολιτών, «να δώσουμε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και με διαφορετικές αναφορές, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, αλλά και να καταστήσουμε τον πολίτη συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή της πολιτικής», καθώς, όπως αναφέρει, «το πρότυπο του συγκεντρωτικού δημάρχου εκτός από παρωχημένο έχει καταστεί πλέον και αναποτελεσματικό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Αλληλεγγύης Πολιτών», «η παρατεταμένη οικονομική κρίση και οι αρνητικές συνέπειές της, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας, όσο και σε επίπεδο νοικοκυριού θέτει το ζητούμενο για την αποτελεσματική λειτουργία ενός ΟΤΑ σε νέες βάσεις. Το μοντέλο που για χρόνια εφαρμόσθηκε και στο Δήμο μας, αν και σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάσθηκε στρεβλό, μπορούσε να χαρακτηρισθεί ικανοποιητικό σε περασμένες εποχές. Σήμερα απλώς δεν αρκεί μόνον η παροχή κάποιων υπηρεσιών που ανακουφίζει τους κοινωνικά αδύναμους και στηρίζεται κυρίως σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και εθελοντικές προσφορές».

«Αναποτελεσματικό το πρότυπο του συγκεντρωτικού δημάρχου»

«Το πρότυπο του συγκεντρωτικού δημάρχου, που μόνον εκείνος ”κατέχει την απόλυτη γνώση” και που διεκδικεί την επίτευξη, δικαίων και αδίκων, στόχων συγκρουσιακά προς κάθε κατεύθυνση εκτός από παρωχημένο έχει καταστεί πλέον και αναποτελεσματικό. Οι σύγχρονες απαιτήσεις του πολίτη ξεπερνούν τις πολιτικάντικες λογικές, τη στείρα επικοινωνιακή προβολή και τις καθεστωτικές αντιλήψεις, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη σημερινή διοίκηση του Δήμου μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο πολίτης συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής της πολιτικής»

«Η «Αλληλεγγύη Πολιτών» δημιουργήθηκε για να αντιπαλέψει αυτήν ακριβώς τη λογική στην άσκηση της εξουσίας. Από την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και με διαφορετικές αναφορές, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Να προωθήσουν μια άλλη αντίληψη για το Δήμο Νεάπολης- Συκεών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μία αντίληψη που θα στηρίζεται στη συνεργασία, στην αποκέντρωση της εξουσίας με τον πολίτη, όχι απλά στο επίκεντρο, αλλά συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή της πολιτικής. Για ένα Δήμο που δεν θα προσφέρει μόνο τα αυτονόητα, αλλά θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας με στόχο την τοπική οικονομική ανάπτυξη.

»Η πρότασή μας παραμένει ενεργή και αγκαλιάζεται καθημερινά από όλο και περισσότερους συμπολίτες μας, που συντάσσονται στην προσπάθειά μας για αλλαγή σελίδας. Η απόφαση του Λάζαρου Ωραιόπουλου, νέου ανθρώπου με έντονη πολιτική δράση και επαγγελματική καταξίωση, να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα στη βάση αυτών των αξιών μάς γεμίζει ικανοποίηση και ελπίδα τόσο για την επιτυχία του εγχειρήματος όσο και για το γεγονός ότι αποδεικνύει πως οι νέοι στον τόπο μας εξακολουθούν να ονειρεύονται κάτι υψηλότερο από την απλή επιβίωση σε δυσμενείς συνθήκες, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση της «Αλληλεγγύης Πολιτών» η οποία καταλήγει: »Συστρατευόμαστε στην υποψηφιότητα του Λάζαρου Ωραιόπουλου και καλούμε τους συνδημότες μας να πράξουν το ίδιο».