Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου ανακοίνωσε ο Στρ. Ζαφείρης

Να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Λέσβιος στην καταγωγή μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης.

Ο κ. Ζαφείρης ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του πριν μέρες από Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, σημείωσε πως «δεν είμαστε δεμένοι με την καρέκλα. Έκλεισε ένας κύκλος και είμαι έτοιμος να προσφέρω στον τόπο μου με διαφορετικό τρόπο».

Όπως τόνισε ο κ. Ζαφείρης, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, «υπάρχουν πολλά προβλήματα και μάλιστα τις περισσότερες φορές κοινά στα νησιά , υπάρχουν όμως και τρομερές δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί. Το τρέχον ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται και μάλιστα στο Βόρειο Αιγαίο δε θα απορροφηθεί. Το επόμενο ΕΣΠΑ, διπλάσιο σε διαθέσιμα κονδύλια 660 εκατ. ευρώ, πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη των νησιών. Όμως πρώτα απ’ όλα πρέπει από τώρα να γίνουν μελέτες για να δούμε τι θέλουμε, τι δυνατότητες υπάρχουν. Και στη συνέχεια να εκπονηθούν μελέτες εφαρμογής. Η Περιφέρεια για να αλλάξει χρειάζεται δημιουργικούς ανθρώπους και είμαι ήδη στη διαδικασία επαφής με αυτούς τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό μας».