Τις επόμενες μέρες το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για ΟΤΑ και δημοτικούς υπαλλήλους

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ρυθμίζει ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των ΟΤΑ, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τη σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους πολίτες.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα epoli.gr., «δεν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-τομή στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς έχει περισσότερο χαρακτήρα επιδιόρθωσης σημαντικών καθημερινών προβλημάτων». Συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι το πολυνομοσχέδιο θα προβλέπει τη χορήγηση των Ατομικών Μέσων Προστασίας στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, τη διεύρυνση των κατηγοριών που εντάσσονται στην επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία, τη χορήγηση μικρής αποζημίωσης ως εξόδων κίνησης σε δημοτικούς συμβούλους μεγάλων σε έκταση δήμων και αντιμισθίας σε αντιδημάρχους που σήμερα δεν τη λαμβάνουν, τη ρύθμιση χρεών προς τους ΟΤΑ και την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των ΔΕΥΑ.

Για τους απλήρωτους συμβασιούχους-παρατασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, εξαιτίας της άρνησης ορισμένων επιτρόπων να εγκρίνουν τα σχετικά εντάλματα πληρωμών, ο κ. Σκουρλέτης καλεί το Ελεγκτικό Συνέδριο «να αποσαφηνίσει όπου νομίζει ότι χρειάζεται την κατάσταση. Για να διευκολύνει και τους λειτουργούς του, αλλά και να επιτρέψει στους εργαζόμενους να πληρωθούν για τη δουλειά που έχουν κάνει. Αυτό είναι και το μήνυμά μου. Οι συμβασιούχοι πρέπει να πληρωθούν για την εργασία τους».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ