Με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με την κατάθεση του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος φέρει την κωδική ονομασία «μάρτυρας Α», συνεχίστηκε σήμερα, στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας κατέθεσε από τον χώρο για τους προστατευόμενους μάρτυρες της ΓΑΔΑν μέσω τηλεδιάσκεψηςν με αλλοιωμένη της χροιά της φωνής του και με την παρουσία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Αλεξάνδρας Κοσμά και της πταισματιδίκη Ξανθούλας Βουλέλη.

Ωστόσο, το μεσημέρι η συνεδρίαση διεκόπη για την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από ένταση που προκλήθηκε κατά την εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα από τους δικηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν υποβολέα σε όσα λέει ο μάρτυρας καταθέτοντας από τη ΓΑΔΑ.

Το δικαστήριο κάλεσε τους παριστάμενους στον χώρο εισαγγελέα και δικαστή να βεβαιώσουν αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Και οι δύο δικαστικοί λειτουργοί διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά το δικαστήριο και όλους τους παράγοντες της δίκης ότι στον χώρο βρίσκονταν μόνον ο μάρτυρας και εκείνες οι δύο.

Κατόπιν τούτου, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων απείλησε με αποχώρηση, παρά τις διαβεβαιώσεις των δικαστικών λειτουργών ότι ο μάρτυρας καταθέτει μόνος του, και μοιραία η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας -πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής- στην κατάθεσή του, αναφερόμενος στη λειτουργία του κόμματος, έκανε λόγο για «στρατιωτικού τύπου» οργάνωση με σκληρή εκπαίδευση, ενώ περιέγραψε και τον τρόπο, με τον οποίο οργάνωναν επιθέσεις κατά των αλλοδαπών και άλλων ατόμων που ήταν ανεπυθίμητοι.

Ο μάρτυρας, ο οποίος εισέφερε στο δικαστήριο την προσωπική εμπειρία του, ως μέλος της ΧΑ από το 2012 ως το 2013, οπότε αποχώρησε μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την πρόεδρο και τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας.

ΑΠΕ