Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του για τους νέους παρουσίασε ο Χρ.Γιαννούλης

Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του “Κοιτάμε Μπροστά” για τους νέους παρουσίασε, σε συνέντευξη Τύπου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης. Όπως επισήμανε, γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Περιφέρειας, να συλλέγεται κάθε ερευνητική πρόταση και ιδέα που εμπεριέχει κάποιο στοιχείο καινοτομίας, ώστε να αξιοποιείται όλο αυτό το υλικό. “Θέλουμε να έρθουμε σε άμεση επαφή με τους φοιτητές για να τους πούμε ότι η Κεντρική Μακεδονία και η περιφέρεια σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά να θεσμοθετήσει, να θεσπίσει διαφανείς υποτροφίες, μια στήριξη που θα συνοδεύεται από εξειδίκευση τεχνογνωσία και κατά το μίνιμουμ απασχόληση δύο ετών εργασία, ερευνητική δοκιμαστική σε κάθε επιστημονικό πεδίο” πρόσθεσε.
Στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων παρουσίασε την πρόθεσή του για τη δημιουργία κοιτίδων επιχειρηματικότητας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ενώ δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση ημερών καινοτομίας για τη δικτύωση των ερευνητών με τις επιχειρήσεις, την προώθηση των συμπράξεων ερευνητών και επιχειρήσεων από την Κ. Μακεδονία σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις, την αναβάθμιση της λειτουργίας του περιφερειακού μηχανισμού υποστήριξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την προώθηση της δημιουργίας κάμπινγκ για νέους σε ελεύθερους δημόσιους χώρους στην Πιερία και τη Χαλκιδική.
Αναφερόμενος στη διοίκηση της Περιφέρειας επισήμανε ότι “στο πεδίο της έρευνας, της καινοτομία και της τεχνολογίας, ένα πεδίο δόξης λαμπρό για τους νέους, από τα 123 εκ. ευρώ που μπορούσαν να έχουν παράξει ισόποσα αποτελέσματα παρεμβάσεων, υποδομών και δυνατοτήτων, υλοποίησε έργα μόλις 7,5 εκ. ευρώ και όλα αυτά μέσα σε ένα διάστημα που ολοκληρώνεται το τελευταίο σε εξέλιξη πρόγραμμα συνοχής 2014 – 2020”.
Για την απερχόμενη διοίκηση είπε ότι “δεν υπάρχει ανταπόκριση για δημόσιο διάλογο, δεν υπάρχει ευαισθησία να πει ο καθένας στην αλήθεια του στον κόσμο, υπάρχουν μηχανισμοί, τεχνικές, υπάρχουν ρίζες, συστήματα, σόγια, κόμματα, συναλλαγές και όλα αυτά”.
Για τη δική του υποψηφιότητα σημείωσε: “δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε κάτι διαφορετικό με την έννοια της αλαζονείας ή του ελιτισμού, είμαστε από άλλη πάστα και θα παραμείνουμε από άλλη πάστα γιατί στην πολιτική ή στην αυτοδιοίκηση δεν μπαίνουμε για να το κάνουμε επάγγελμα”.
Παρουσίασε, τέλος, ένα πολιτικό κόμιξ στο οποίο οι χαρακτήρες των δύο πρωταγωνιστών παραπέμπουν στον νυν περιφερειάρχη και στον ίδιο, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Χρήστο Γιαννούλη. “Δεν είναι ένα κρυφό όπλο. Αυτοσαρκαζόμαστε. Και στις πιο ακραίες καταστάσεις αντιμετωπίζω τα πράγματα με ψυχραιμία, γενναιότητα και χιούμορ. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας μέχρι εκεί που πρέπει” είπε και πρόσθεσε ότι το κόμιξ αυτό “στις 3 Ιουνίου θα διανέμεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον νέο Περιφερειάρχη”.