Τμήμα παιδικής προστασίας λειτουργεί η ΑΡΣΙΣ υποστηρίζοντας 120 παιδιά

Υπηρεσία παιδικής προστασίας για ευάλωτες οικογένειες προσφύγων έχει θέσει σε λειτουργία το τελευταίο διάστημα η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, παρέχοντας μεταξύ άλλων ψυχοκοινωνική υποστήριξη, κάλυψη αναγκών για ρούχα, παιχνίδια, σχολικά είδη και ενίσχυση της διδασκαλίας ελληνικών με σκοπό την ένταξη.
Το Τμήμα Παιδικής Προστασίας που εδρεύει στις εγκαταστάσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΑΡΣΙΣ (Μοναστηρίου 12), απευθύνεται σε ευάλωτες οικογένειες προσφύγων, που έχουν βρει στέγη μέσω του προγράμματος παροχής προσωρινής φιλοξενίας React. Η ομάδα του τμήματος αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και δύο παιδαγωγούς και ήδη υποστηρίζει 120 παιδιά, ηλικίας τεσσάρων έως 18 ετών, από την Αλγερία, το Μαρόκο, το Ιράκ, το Ιράν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, το Αφγανιστάν, την Τουρκία, τη Συρία, το Πακιστάν και το Καμερούν.

Πρόκειται για παιδιά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, που έχουν βιώσει ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και εμπειρίες τόσο στη χώρα τους, όσο και κατά τη διάρκεια της προσφυγικής διαδρομής.