Το 22ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Το 22ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού & το 1st CONFERENCE for ERASMUS+ SPORT PROGRAMME W4AL – «Walk for all for life», διοργανώνει η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 14 Απριλίου του 2019, στο Ολυμπιακό Μουσείο (γωνία οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Αγίου Δημητρίου).

Το συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Ε.Γ.Β.Ε. για την πολύπλευρη ενημέρωση και επιμόρφωση των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις – στρογγυλές τράπεζες, 13 εξειδικευμένα σεμινάρια και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper).

Στις επιστημονικές ανακοινώσεις (προφορικές και αναρτημένες), καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική – Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Ειδική αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού,

Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία, κλπ.

Στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 13 εξειδικευμένα σεμινάρια:

1) Σεμινάριο «Παρακίνηση Μαθητών που Χρειάζονται Περισσότερο τη Φυσική Δραστηριότητα Μέσα από το Μάθημα της Φυσικής Αγωγής».

2) Σεμινάριο «Μέτρηση και Αξιολόγηση της Αθλητικής Απόδοσης – Φυσικής Κατάστασης σε Αθλητές και Ελεύθερα Αθλούμενους. Θεωρία και Πράξη».

3) Σεμινάριο «Τένις για Όλους».

4) Βιωματικό Σεμινάριο «Sport Animation».

5) Σεμινάριο «Νέες Τάσεις στην Υδρογυμναστική (Float Fitness – Aqua Pilates – Cross Swimming – Aqua Yoga)».

6) Σεμινάριο «Παρουσίαση του Ομαδικού Αθλήματος Lacrosse – Λακρός».

7) Σεμινάριο «Μια Μπάλα για Όλους – Η Πρώτη Μπάλα Ποδοσφαίρου για τα Τυφλά Παιδιά».

8) Σεμινάριο «Ο Ρόλος του Αθλητικού Μάνατζερ στον Επαγγελματικό Αθλητισμό».

9) Σεμινάριο «Νέες Τεχνολογίες στον Αθλητισμό».

10) Σεμινάριο «Ψυχολογικές και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις της Άσκησης».

11) Σεμινάριο «Οι εναλλακτικές Μορφές του Βαδίσματος ως Τρόπος Άσκησης (Walking indoor, Orienteering, Walk exercise, Nordic walking, κλπ)».

12) Σεμινάριο «Διδακτική της άσκησης. Μεθοδολογία, Τεχνική και Διδασκαλία».

13) Ειδικό Σεμινάριο «Παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος ERASMUS+ Sport, Project W4AL – Walk for all for life (Reference Number 603292-EPP-1-2018-1-IT-SPO-SCP)».

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων για όλους τους μετέχοντες στο 22ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση Συμμετοχής για το κάθε ένα. Η γραμματεία του Συνεδρίου θα ανοίξει στο χώρο διεξαγωγής του από τις 10.00 την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019. Το πρώτο θέμα θα ξεκινήσει στις 17.00. Εγγραφές θα γίνονται και τις τρεις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου. Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής.