«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τον παιδικό καρκίνο: Δύο λέξεις τόσο δύσκολες μα όχι αξεπέραστες!

Ένα ιδιαίτερο μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου αποφάσισε να στείλει σήμερα «το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο οργανισμός, αφιερώνει σήμερα ένα κείμενο στους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη για τη ζωή μαζί με τις οικογένειές τους και που «το Χαμόγελο» συνάντησε στις Παιδοογκολογικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα Υγείας του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο:

«Παιδικός Καρκίνος, δύο λέξεις που προκαλούν…. απορία και πολλά πολλά ερωτηματικά.

Όπως αυτά που εξέφρασε ο έφηβος Ν. σε οικογενειακό του φίλο που τον επισκέφτηκε στο σαλονάκι της ογκολογικής κλινικής:

«Εντάξει θα το παλέψουμε. Απλώς απορώ πώς συνέβη αυτό σε μένα έτσι ξαφνικά;»

Παιδικός Καρκίνος

Δύο λέξεις που προκαλούν μούδιασμα, σαν αυτό που ένιωσε ο Γ. φοιτητής πλέον, σε συζήτηση με φίλους του, για τις δύσκολες εκείνες μέρες στο νοσοκομείο όταν ήταν μικρός και διαγνώσθηκε με λευχαιμία.

Δύο λέξεις τόσο αταίριαστες, αφού τα παιδιά παρά την ασθένεια και τις δυσκολίες που βιώνουν, κάθε απόγευμα μας περιμένουν με χαρά και ανυπομονησία να παίξουμε, να συζητήσουμε, να χαμογελάσουμε, στο πλαίσιο της Δημιουργικής Απασχόλησης που παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα νοσοκομεία Παίδων.

Δύο λέξεις τόσο δύσκολες μα ΟΧΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΕΣ!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, ευχόμαστε σε όλους τους μικρούς μας φίλους γρήγορη ανάρρωση και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε καθημερινά να είμαστε δίπλα τους σε ό, τι χρειαστούν, μοιράζοντας Χαμόγελα και στιγμές χαράς στο χώρο του νοσοκομείου».