Το Διεθνές Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος πρόκειται να αναλάβει τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη, την προβολή και το μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης που θα παρουσιαστεί στην 35η Έκθεση Τουρισμού Philoxenia. Όπως επεσήμανε η πρόεδρος του ΟΤΘ και αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” “γίνονται πολύ συγκεκριμένα, στοχευμένα και προσεγμένα βήματα για να μπορούμε σε αυτόν τον τόπο να μιλάμε για να ανάπτυξη και μεγαλύτερη τουριστική αναγνωρισιμότητα της πόλης”.

Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας από την πρόεδρο του ΟΤΘ ακι τον κοσμήτορα της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Ευάγγελο Χρήστου θα γίνει- όπως επεσήμανε η κ.Πατουλίδου- μετά την τελετή έναρξης των εγκαινίων της 35ης Philoxenia, παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Την ίδια ώρα θα υπογραφεί και σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Τουρισμού της Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό Τουρισμού της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας. Στην εκδήλωση θα είναι παρούσα και διευθύντρια του Οργανισμού της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Nada Jovanovic.

Η κ.Πατουλίδου ερωτηθείσα για το λόγο που η διαδικασία για τη χάραξη στρατηγικού σχεδιασμού γίνεται τώρα και όχι νωρίτερα, απάντησε: “Δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση. Πρόκειται για διαδικασίες που απαιτούν χρόνο, υπομονή και αντοχή. Έπρεπε να γίνουν πολλά χρόνια πριν αλλά τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει το πάντρεμα των καλών συνεργασιών για τον τόπο μας. Ήταν θέμα διαδικαστικό. Χρειαζόμασταν διάφορα εργαλεία, όπως η μελέτη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάναμε κτλ. Το 2015, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, ξεκινήσαμε από το μηδέν. Με συμφωνίες και με προσπάθειες φτάσαμε στο τώρα του μεγάλου βήματος που όλοι περιμένουμε να γίνει”.

ΑΠΕ/ΜΠΕ