Το ΕΕΘ στο πλευρό των ζημιωθέντων από την «Ασπίς Πρόνοια»

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης, επιθυμεί να υπενθυμίσει την πληγή της εταιρίας «Ασπίς Πρόνοια», που παραμένει ανοιχτή για χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και ασφαλισμένους.

Το Ε.Ε.Θ. αναγνωρίζει ως δίκαιο τον αγώνα των Ζημιωθέντων από την εταιρία και ζητά από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες εκκαθάρισης, που θα φέρουν επιτέλους την καταβολή των αποζημιώσεων, κάτι που καθυστερεί 10 ολόκληρα χρόνια.

Η Διοίκηση του ΕΕΘ εκφράζει την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση δε θα συνεχίσει τη στάση όλων προηγούμενων, που αδιαφόρησαν εντελώς για το πρόβλημα χιλιάδων ασφαλισμένων και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τονίζει από την ημέρα που κατέρρευσε η συγκεκριμένη εταιρία συντελείται μία μεγάλη αδικία τόσο απέναντι στους επαγγελματίες – συνεργάτες της, που είναι εκατοντάδες, όσο –κυρίως- προς τους πελάτες της που είναι χιλιάδες.

Δυστυχώς επλήγησαν άνθρωποι χωρίς να έχουν καμία ευθύνη, ενώ θα έπρεπε να υπήρχε γι΄αυτούς ένα προστατευτικό σύστημα διασφάλισης των χρημάτων τους, όπως άλλωστε ισχύει σε κάθε πολιτισμένη χώρα.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΕΕΘ, η υπόθεση αυτή έγινε αιτία ώστε να πληγεί βάναυσα ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης κάτι που έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα. Το ΕΕΘ ζητά από την κυβέρνηση να εξετάσει με προσοχή τα αιτήματα όσων επλήγησαν και να σκύψει με ενδιαφέρον στο πρόβλημα τους.