Το ειρωνικό tweet του Τραμπ για τη διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική διαδήλωση του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων: επεισόδια, ρίψη δακρυγόνων και εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις, τη στιγμή που η Γαλλία βρίσκεται σε επιφυλακή σε ολόκληρη την επικράτειά της.

O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στα γεγονότα γράφοντας ένα άκρως ειρωνικό tweet, κάτι το οποίο συνηθίζει άλλωστε, μέσω του οποίου “τα ρίχνει” στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και για την ενίσχυση των παροχών προς τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Το πιο έντονο στοιχείο ειρωνείας, ίσως, στο σύντομο tweet του, είναι η φράση “Θέλουμε Τραμπ!” που θεωρεί ότι φωνάζουν στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δώσει το “παρών” στη Σύνοδο, αλλά είχε αποχωρήσει από τις συζητήσεις για τις χρηματοδοτήσεις, ενώ έχει αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού.

Άλλωστε, έχει υποστηρίξει ανοιχτά πως η συμφωνία του Παρισιού είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Προ ολίγων ημερών είχε σχολιάσει ξανά στο twitter:

“Είμαι χαρούμενος που ο φίλος μου Εμανουέλ Μακρόν και οι διαδηλωτές στο Παρίσι συμφώνησαν με το συμπέρασμα στο οποίο είχα καταλήξει πριν από δύο χρόνια. Η συμφωνία του Παρισιού έχει μοιραία ελαττώματα διότι προκαλεί αύξηση των τιμών της ενέργειας στις υπεύθυνες χώρες, ενώ ξεπλένει ορισμένες από αυτές που μολύνουν χειρότερα σε όλο τον κόσμο”.