«Το έργο “αριστερή παρένθεση” έπαψε να πουλάει εισιτήρια…»

«Η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη έχει καταντήσει ένα γερασμένο, οικονομικά χρεοκοπημένο και ιδεολογικά ηττημένο κόμμα» υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιστρέφει «στο πιο συντηρητικό και σκληρά δεξιό προφίλ».

Η Όλγα Γεροβασίλη επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και υπογραμμίζει ότι «το θεατρικό έργο με τίτλο “αριστερή παρένθεση” έπαψε να πουλάει εισιτήρια».

Ξεκαθαρίζει ότι κάθε συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι «έως ότου αποκτήσουν διακριτή πολιτική ταυτότητα και αξιοπιστία, θα είναι προβληματική» και επισημαίνει ότι «παρά τις υπαρκτές δυσκολίες και τον πόλεμο που δεχόμαστε, αυτή η κυβέρνηση θα δικαιώσει την επιλογή που έκαναν οι πολίτες».

Τέλος, δηλώνει ότι στον τομέα της ευρωτουρκικής συμφωνίας για το προσφυγικό «η ελληνική πολιτεία τηρεί τα συμφωνηθέντα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμη και πιθανά απρόοπτα».

• Μετά τα τελευταία μέτρα στις συντάξεις και στο φορολογικό επικρατεί ευλόγως κλίμα κατήφειας στην κοινωνία. Έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση κάποιο σχέδιο με αντισταθμιστικά μέτρα;

Οπως ακριβώς είχαμε περιγράψει και δεσμευτεί στις εκλογές του Σεπτέμβρη, προχωρήσαμε άμεσα με πολιτικές ανακούφισης των ασθενέστερων και αντισταθμιστικά, προς τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου, μέτρα.

Θυμίζω, για παράδειγμα, την επέκταση της κάρτας σίτισης, το κοινωνικό τιμολόγιο, τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και κυρίως τη δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

• Από εκεί και πέρα;

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικαιροποίησε το πρόγραμμα αυτό στο περασμένο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής.

Εκεί μάλιστα ανακοίνωσε μία δέσμη από κρατικές μέριμνες ειδικά για όσους έχασαν την παροχή του ΕΚΑΣ, οι οποίες είναι και δημοσιευμένες.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επτά πυλώνες: υγεία, κοινωνική ασφάλιση, αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης, προστασία της εργασίας, αντιμετώπιση της ανεργίας, στέγαση και παιδεία.

Ολες εκείνες οι πρόνοιες, που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, ενισχύονται. Άλλες ξεκινούν την προσεχή περίοδο και θα ενισχυθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Οπως, π.χ., το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η ανασύσταση της πρωτοβάθμιας υγείας με τις τοπικές μονάδες της γειτονιάς, η επαναφορά της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων, η αξιοποίηση αδιάθετης δημόσιας περιουσίας για στέγαση, ακόμη και η ίδρυση νέων ειδικών σχολικών μονάδων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ας μην ξεχνάμε, τέλος, ότι οι μειώσεις κατά 15% στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, για συνεπείς καταναλωτές, ισχύουν ήδη από 1ης Ιουλίου.

Παρά τις υπαρκτές δυσκολίες και τον πόλεμο που δεχόμαστε, αυτή η κυβέρνηση θα δικαιώσει την επιλογή που έκαναν οι πολίτες.

• Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο», που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα