Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Για περισσότερα από 37 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής παραμένει το μείζον πολιτιστικό γεγονός που ενώνει την Ευρώπη συγκεντρώνοντας πάνω από 120 χώρες ανά τον κόσμο.

Για το 2019 το γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού επιθυμεί μια μουσική Ευρώπη χωρίς σύνορα, και προτείνει σε όλους να ερμηνεύσουν την Παρασκευή21 Ιουνίου 2019, στις 20:00 (ώραΓαλλίας) την Ωδή στη χαρά του Μπετόβεν με όποιο στυλ μουσικής επιθυμούν: κλασσικό, ραπ, χιπ-χοπ, τζαζ, κοκ.
Το Γαλλικό Ινστιτούτο συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη ανοιχτή γιορτή καισας προσκαλεί σε δύο ημέρες μουσικής!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
21:00
Την Παρασκευή21 Ιουνίου 2019 σας περιμένει μία πρωτότυπη βραδιά μουσικής με διάφορα είδη: τζαζ, χιπ-χοπ, ραπ, φανκ, γκόσπελ, ρούμπα με καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.
Στις 21:00 ακριβώς ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, θα ερμηνεύσει την Ωδή στη χαρά του Μπετόβεν σε jazzy version!
Ωδή στη Χαρά… Ωδή στον Ήλιο, στην εσωτερική ανύψωση και αναγέννηση… μια θαυμαστή μελωδία του LudwigvanBeethoven σε μια ερμηνευτική προσέγγιση…”πειραγμένη”…Ωδή στη Χαρά…Ωδή στη Ζωή!
Ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, έχει καθιερωθεί τα τελεταία χρόνια με το μουσικό σχήμα Passatempo, μεδιαθέσειςretro, swing, jazz, tangoκαιεπιρροέςαπότηρεμπέτικημουσικήκαιταγαλλικάchansons, υπογράφονταςωςερμηνευτής, συνθέτηςκαιμουσικόςνέεςδημιουργίεςπου πάντα πρωτοτυπούνκαιενθουσιάζουν.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει το μουσικό σχήμαPerleMusic! ΠρόκειταιγιαέναμουσικόγκρουππουιδρύθηκεστηΘεσσαλονίκητο 2017 απόνέουςτουΚονγκό. ΣήμερατογκρούπαποτελείταιαπόδύοΚονγκολέζους, ένανΓάλλοκαιένα Έλληναμουσικόκαιερμηνεύουνκυρίωςγκόσπελςκαιρούμπα.
Οιμουσικοί: RichardLusakumunu, MoriaMabika, TheoFlores, ΒασίληςΓεωργιάδης
Αν σκεφτεί κανείς ότι η γαλλόφωνη rap σκηνή είναι από τις πιο δυνατές παγκοσμίως, δεν είναι τυχαίο που στο πρόγραμμά μας έχουμε συμπεριλάβει τον Έλληνα, 24 ετών ράπερ,Vlospaπουέχειεπηρεαστείαπότιςσκηνέςτωνδύοχωρών και τραγουδάεικαι στις δύο γλώσσες. Είναι ένα από τα γνωστά ονόματα ράπερ που συνδυάζει εν μέρει το γαλλικό ραπ στα κομμάτια μου μαζί με το ελληνικό. Τους τελευταίους μήνες παίζει σε διάφορα live και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Ξέρει να δένει τους ήχους του παλιού, καλού rap με αυτούς της νέας σχολής και μaζί του θα είναι ο djCron!
Μερικά links των Singles (τα οποια θα ακούσουμε και live):
-VLOSPA- 2310 : 1,4Million views (Music Video


VLOSPA-FRESH: 1M Views (Music Video)

VLOSPA-KTLVN: 1M Views (Music Video)

VLOSPA- Mano a Mano: 600K Views (Audio

ODjCron, ασχολείται με το beatmaking/producing και το scratching από το 2006.
Σαν καλλιτέχνης, ξεκίνησε σαν hiphopdj και έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά festivals και έχει μοιραστεί την σκηνή με πολλούς Έλληνες djs και rappers,μέχρι και σήμερα, όπως AboveTheHood, Anser, Μπελαφόν, Μόνιμος Κάτοικος, MocaJuniors, DjTheBoy, DjSilence και άλλους. Έχει συμμετοχές με scratch ή με παραγωγές σε αρκετά ελληνικά hiphop κομμάτια.
Έχει κυκλοφορήσει solo δισκογραφικές δουλείες από αναγνωρισμένα labels του εξωτερικού|(Flexuprecords,EDMStationLabel,EnsisRecords) σε Dancehall,Trap και FutureBass μουσική.

Εμφανίζεται ως dj σε αρκετά clubs/bar στην Ελλάδα, τα τελευταία 6 χρόνια. Ο ήχος των set του είναι κυρίως Trap,RNB,Dancehall και Afrobeats. Έχει παρουσιάσει δύο σεμινάρια μουσικής παραγωγής στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στα πλαίσια του 7PlyProject.

DjCron social:

https://www.facebook.com/deejaycron/
https://www.instagram.com/iamdjcron
Spotify: https://goo.gl/Zk412f

FilterEffectsocial:

https://www.facebook.com/FilfterEffect
https://www.youtube.com/user/FilterEffectTV

Ηβραδιάθακλείσειμετονdjhip-hopκαιGrimebasedDJIvan, οοποίοςσυμμετέχεισεμιασειράαποpartyτων “JoyBuzzerProduction”, έχονταςσυνεργαστείμεγνωστάονόματατηςελληνικήςrapκαιtrapσκηνήςόπωςοDJSILENCE, οDJSTIGMA, DJCRON, κλπ. Στόχος σε κάθε event είναι να παρουσιάζει εναν καινούργιο ήχο!
Και…..
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 20:30
ΑΒΑΝ-ΠΡΕΜΙΕΡΑ

– J’ai demandé à la lune (Indochine)
– Sing for the climate (traditionnel italien (“Bella Ciao”) – Nic Balthazar)
– La ballade des gens heureux (G. Lenorman – P. Delanoë)
– Le jazz et la java (J. Datin – C. Nougaro)
– La Seine (L. Chedid – V. Paradis)
– Hallo Django (Uli Fuehre)

– Tourdion (Chanson traditionnelle de la Renaissance)

– Le tournesol (M. Murray – P. Delanoë)

– Belle-île-en-mer (L. Voulzy – A. Souchon)

– Sympathique (T. Lauderdale – G. Apollinaire, C. Forbes)

– Je veux (K. Soltani)

– Απόξένοτόπο – Üsküdara gideriken (traditionnel)

– Padam-Padam (N. Glanzberg – H. Contet)

– Les Champs-Elysées (M. Wilshaw -Pierre Delanoë)
Aux Champs-Elysées, aux Champs-Elysées, au soleil, sous la pluie
à midi ou à minuit, il y a tout c’que vous voulez aux Champs-Elysées
Διεύθυνση: Gil Gourdier – Leroy
Κλαρινέτο: Νεφέλη Altintzi
Πιάνο: KeylebSpyralatos