Το κακό έχει παραγίνει…

Όλο και περισσότερο η μονοφωνία των ΜΜΕ και της ΕΡΤ γίνεται εκκωφαντική και επικίνδυνη.
-Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει καταφύγει κάποιος σε απειλή εξωδίκου για να μπορέσει να εκφράσει στη δημόσια τηλεόραση τις απόψεις του και να υπερασπισθεί την κακοποίηση της αλήθειας από τα ΜΜΕ. ( Δικηγόρος του Β. Δημάκη).
-Είναι απίστευτη η έκταση της καραντίνας στις απόψεις και στις εκδηλώσεις κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
-Ακόμα και οι απόψεις, οι διαμαρτυρίες των γιατρών και νοσηλευτών για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στα Νοσοκομεία κόβονταν πάραυτα για να μη χαλάσει το κυβερνητικό αφήγημα.
-Τα αστυνομικά ρεπορτάζ τύπου σήριαλ «βιτριολίτιδας» κυριαρχούν στο τηλεοπτικό τοπίο….. Στις ελάχιστες ενημερωτικές εκπομπές συνήθως φιλοξενούνται κυβερνητικά στελέχη για φιλική συζήτηση με «δικούς» τους δημοσιογράφους. Τις λίγες φορές που συμμετέχουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η δουλειά των δημοσιογράφων είναι να τους δίνουν ελάχιστο χρόνο, να τους διακόπτουν συνεχώς και στο τέλος να τους κόβουν πριν ακόμα ολοκληρώσουν την σκέψη τους .
-Αποφεύγονται γενικώς οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και οι συγκρίσεις των θέσεων και των προγραμμάτων των κομμάτων. Τα διαγγέλματα του μεγάλου ηγέτη… είναι η μόνη αλήθεια που πρέπει να ακούγεται!!!
-Δημοσιογράφοι ξεχνούν την ιδιότητά τους, μιλούν σαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι και γίνονται «βασιλικότεροι του βασιλέως», δεν χρειάζονται ονόματα, γιατί όλοι τους ξέρουμε….. Αισθάνονται ότι η δημόσια συχνότητα που εκπέμπουν τα κανάλια τους είναι το τσιφλίκι τους… και μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, να προσβάλλουν, να ειρωνεύονται, να εκχυδαΐζουν τον πολιτικό λόγο, να παραβιάζουν τη λογική, να μην σέβονται τους καλεσμένους τους.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ αλήθεια πού είναι, τι κάνει;
To ΕΣΡ, η ανεξάρτητη αρχή που θεσμικά υποχρεούται να ελέγξει και να βάλει τάξη στη τηλεοπτική αυτή δικτατορία, δηλώνει αδυναμία και «νίπτει τας χείρας της».
Το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό δικαίωμα στην πολυφωνική και πλουραλιστική ενημέρωση καταστρατηγείται βάναυσα και ζούμε εποχές αλήστου μνήμης……
Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να πάρει επιτέλους τον λόγο … Ξέρει να συνομιλεί, να βρίσκεται, να οργανώνεται, να διεκδικεί και να πετυχαίνει.
Dr Ανδρέας Μουρατίδης
Πλαστικός Χειρουργός
Διδάκτωρ Ιατρικής του ΑΠΘ