Το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ κάνει αντιπολίτευση, ακόμη, στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΚΙΝΑΛ δεν το αντέχουν, όπως φαίνεται, να στραφούν κατά της όμορης πολιτικά και ομοτράπεζης στη διαπλοκή ΝΔ και ακόμη κάνουν «αντιπολίτευση» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πως αλλιώς να εξηγήσουμε ότι την πρώτη ερώτηση που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ, στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, αφορά την περίοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την περίοδο 2015-2019. Την ερώτηση μάλιστα υπογράφουν και οι 19 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, για να δείξουν προφανώς στο σύστημα ΝΔ -Μαρινάκη -Αλαφούζου, κ.λ.π δεξιές δυνάμεις, ότι «μαζί θα προχωρήσουμε».

Ρωτάνε λοιπόν οι …σοσιαλισταί του ΚΙΝΑΛ για τις προσλήψεις υπαλλήλων στο δημόσιο και σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις την περίοδο 2015 -2019 και ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα και οι αποφάσεις. Ελέγχουν όχι την τωρινή κυβέρνηση αλλά την προηγούμενη. Υποστηρίζουν δε πως υπήρξε όργιο προσλήψεων και “από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-προθύμων ακολούθως, αυξήθηκαν θεαματικά οι θέσεις γενικών γραμματέων, ειδικών γραμματέων, διοικητικών γραμματέων, τομεακών γραμματέων και των αναπληρωτών τους, ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων και γενικότερα υπαλλήλων που εξαιρούνται από τη μονιμότητα. Όλα αυτά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επέβαλε υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση στον Ελληνικό Λαό, προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και τα υπερπλεονάσματα του τρίτου μνημονίου», τονίζουν χαρακτηριστικά».

Ζητούν επίσης να μάθουν το κόστος των προσλήψεων και ρωτούν «πόσες ήταν οι προβλεπόμενες στους οικείους οργανισμούς θέσεις προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών και πόσοι συνολικά οι υπηρετούντες την 31.12.1014 και πόσες οι θέσεις και οι υπηρετούντες συνολικά την 7.7.2019».

Η Φώφη μάλλον προσπαθεί να πιάσει κεντρικό πόστο και μοιράζει παιχνίδι. Τέτοια πάσα δεν γίνεται τζάμπα…

Φ.Δ.