Το λαθρεμπόριο στο επίκεντρο συνάντησης μελών του ΕΕΘ με το γενικό αστυνομικό διευθυντή

Θέματα και προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν με το λαθρεμπόριο τσιγάρων στην πλατεία Αριστοτέλους και τα οποία εκτός από την απώλεια εσόδων που προκαλούν στους εμπόρους επηρεάζουν και την εικόνα του κέντρου της πόλης βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Φώτη Δομζαρίδη την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Ζορπίδης Μιχάλης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Ηλιάδης Γιώργος, καθώς και ο Τσαϊρέλης Χαράλαμπος, μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ.

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής ανέφερε ότι οι αρχές γνωρίζουν όλα τα παραπάνω προβλήματα και διαβεβαίωσε ότι θα αυξηθούν οι περιπολίες και ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξάλειψη των φαινομένων αυτών.

Ο κ. Τσαϊρέλης μετέφερε τα προβλήματα των επαγγελματιών του Ωραιοκάστρου και του Λαγκαδά. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την επιβολή προστίμων τα οποία δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία και βιωσιμότητα των καταστημάτων.

Ο κ. Δομζαρίδης έδειξε να γνωρίζει την κατάσταση και συμφωνήθηκε να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, των ΟΤΑ και της Αστυνομίας, ώστε να συζητιούνται και να προτείνονται λύσεις, για όλα τα θέματα που απασχολούν την αγορά και την επιχειρηματικότητα.