Το μείζον δεν είναι η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα εθνικά συμφέροντα…

«Το μείζον δεν είναι αν υπάρχει εκλογική φθορά από τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά αν η Συμφωνία είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων» σχολίασε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας στο “radio North 98”.

Έδειξε μάλιστα πολύ καλά διαβασμένος ακόμα και για τις πιο μικρές λεπτομέρειες του «μακεδονικού», τονίζοντας πως ακόμα και για τα εμπορικά σήματα η «Συμφωνία των Πρεσπών» επιλύει ζητήματα και δεν τα ανοίγει όπως προπαγανδιστικά επιμένει η Ν.Δ. Όσο για τα περί γλώσσας και εθνότητας τόνισε πως δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία ένα κράτος να απαρνιέται τα μυθεύματα του και να αποδέχεται ότι για δεκαετίες έλεγε ψέματα. «Τώρα οι βόρειοι γείτονες αποδέχονται ότι είναι Σλάβοι που δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία του Αλέξανδρου και του Αριστοτέλη» τόνισε και σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα.

Ρωτήθηκε ο υφυπουργός και για τις Ισπανικές εκλογές και γιατί πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που το κόμμα της Αριστεράς οι Ποδέμος σημείωσαν απώλειες. «Υπάρχει θέμα κομματικής και πολιτικής τοποθέτησης» είπε και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων συνολικά στην «πολιτική κατεύθυνση η οποία θέλει τη στήριξη αυτών που μάτωσαν μέσα στη διάρκεια της κρίσης». «Το αποτέλεσμα που υπάρχει κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση και αυτό είναι θετικό σε μία Ευρώπη που απειλείται από την ακροδεξιά» τόνισε και επέμεινε πως μιλάμε πολιτικά…

Φ.Δ.