Το μεσημέρι θα λυθεί το πρόβλημα με τη διακοπή ρεύματος στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχει εκτίμηση για τον ακριβή  χρόνο αποκατάστασης της βλάβης που προκάλεσε πολύωρη διακοπή ρεύματος στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε μεγάλο τμήμα της ευρύτερης περιοχής των οδών Μαρτίου – Βούλγαρη.

Σύμφωνα με το Κέντρο βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας)  προκλήθηκε  υπόγεια διπλή βλάβης σε δύο μετασχηματιστές του δικτύου, την οποία επιχειρούν εδώ και ώρες να αποκαταστήσουν τα τεχνικά συνεργεία.

“Υπάρχει αλληλουχία ηλεκτροδότησης διαδοχικών μετασχηματισμών. Στην συγκεκριμένη ομάδα 10 μετασχηματιστών έχουμε πρόβλημα γιατί βλάβες παρουσιάστηκαν στον πρώτο και παράλληλα στον δέκατο μετασχηματιστή. Αυτή η αλληλουχία των μετασχηματιστών θα μας έδινε τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσουμε την περιοχή, αν η βλάβη ήταν μόνο στον ένα μετασχηματιστή. Η μία βλάβη εντοπίστηκε στην περιοχή Δελφών και Π.Συνδίκα και η δεύτερη περίπου στην περιοχή Βούλγαρη” δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βοηθός διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Σπύρος Γαβράς. Ο ίδιος εκτίμησε ότι τις μεσημεριανές ώρες θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.