Το Μετρό στη Θεσσαλονίκη δεν είναι πια ανέκδοτο, ολοκληρώνεται και… γιορτάζει (φωτο-video)

«Το μετρό δεν είναι πλέον ανέκδοτο. Τέλος του 2020 θα παραδοθούν οι 17 από τους 18 σταθμούς» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος στην πρώτη γνωριμία των πολιτών με τον σταθμό “Καλαμαριά” στην οδό Μεταμορφώσεως.

Σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Μεικτής Χορωδίας του Δήμου Καλαμαριάς οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αττικό Μετρό και βρέθηκαν στο εργοτάξιο ώστε να δουν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών.

«Μία ξεχωριστή μέρα για την Καλαμαριά»

«Είναι μία ξεχωριστή μέρα για την Καλαμαριά επειδή είναι ο πρώτος από τους πέντε υπό κατασκευή σταθμούς που ανοίγει τις πόρτες τους τους πολίτες. Το Μετρό θα αναβαθμίσει  σημαντικά την πόλη μας και εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κατασκευή του έργου» είπε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Ο Γιάννης Μυλόπουλος αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών επισήμανε για άλλη μία φορά ότι εντός του 2019 θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία και το 2020 θα ξεκινήσουν τα κανονικά δρομολόγια.

O σταθμός «Σιντριβάνι» του Μετρό Θεσσαλονίκης

Για τον σταθμό «Σιντριβάνι», ο οποίος είναι σχεδόν έτοιμος ανέφερε ότι πρόκειται για «έναν σταθμό αναφοράς και όπως είναι αυτός θα γίνουν και οι άλλοι». Ο σταθμός Σιντριβάνι – Έκθεση θα ανοίξει για το κοινό το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου με μια θεατρική παράσταση – έκπληξη του ΚΘΒΕ.

Επίσης ο κ. Μυλόπουλος τόνισε ότι με την παράδοση της βασικής γραμμής θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για τις επεκτάσεις του Μετρό προς το αεροδρόμιο και τη δυτική Θεσσαλονίκη.