«Το μωρό της Ρόζμαρι» αύριο στο Βακούρα

Με την εμβληματική πολύκροτη ταινία του Πολάνσκι «Το μωρό της Ρόζμαρι» (Rosemary’ s baby» έγχρωμο ΗΠΑ 1968 διάρκεια 137´) συνεχίζεται στο Βακούρα 1 τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 21:00 η κινηματογραφική λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το ΚΕΜΕΣ στο αφιέρωμα «Στον ίλιγγο των επιλογών». Το σενάριο της ταινίας είναι του Άϊρα Λέβιν και του Πολάνσκι  από το μυθιστόρημα του πρώτου. Παίζουν οι Μία Φάροου, Τζον Κασαβέτις, Ρουθ Γκόρντον η οποία κέρδισε Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου.

Υπόθεση:

Ένα νέο ζευγάρι νοικιάζει ένα διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη. Η γυναίκα μένει έγκυος. Νοιώθει ότι την παρακολουθούν διάφοροι παράξενοι γείτονες και έχει παραισθήσεις. Συγκλονιστική πεσιμιστική αλληγορία για την επικράτηση του κακού, για τον υπονομευτικό ρόλο του Χόλιγουντ, για έναν κόσμο συναλλαγής  και προδοσίας.

Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, θα διανεμηθεί  κριτική του Θόδωρου Κουτσογιαννόπουλου, ενώ το προς  συζήτηση θέμα με το τέλος του φιλμ είναι «Το  πεσιμιστικό σύμπαν του Πολάνσκι».